Gdańskin kauppahalli ja luontaistuotekaupat

Kauppahalli

Vuonna 1896 rakennettu kauppahalli on paikallisten suosima arkipäiväinen ostospaikka. Tämä tarkoittaa sekä alhaisia hintoja että tuoretta tavaraa. Kellarissa on kojuja, joissa myydään: tuoretta ja jalostettua lihaa, juustotuotteita, kalaa, leivoksia sekä alkoholituotteita. Ylemmissä kerroksissa taas enimmäkseen vaatteita ja tupakkatuotteita. Pihalle laajennetuista kojuista saa hunajaa, vihanneksia ja hedelmiä. Kaikki luomua ja lähistöllä tuotettua.

Missä? Plac Dominikański 1

Luontaistuotteet ja matkamuistot

Benediktiiniläiskauppa

Pikkuputiikin hyllyt notkuvat eteläpuolalaisten munkkien valmistamista tuotteista. Kaupan ovat esimerkiksi voiteet, mausteet, hunajat ja liköörit. Vaikka suurin osa tuotteista tulee nimenomaan etelästä, kaupasta voi ostaa vanhan reseptin mukaan valmistettua paikallista olutta, Starogdańsksie.

Missä? Długa 5

Szafa Gdańska

Szafa Gdańska eli Gdańskin kaappi on nimenomaan matkamuistoja etsiviä varten. Kaikki paitsi T-paidat ovat kolmoiskaupungissa valmistettuja tuotteita. Karttoja, valokuvia, vihkoja, mukeja ja meriteemaista tilpehööriä voi käydä tutkimassa ystävällisen kauppiaan luona.

Missä?  Garbary 14/1

 

© Konrad Sopyllo

 

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *