Sopotin yöelämä

Sopotin yöelämä on Puolan railakkaimpia. Päiväsaikaan Monte Cassino on rauhallinen kävelykatu, joka täyttyy illan tullen juhlakansasta. Kesäiltaisin ei ole vaikeaa löytää hyvää menomestaa, sillä ihmiset hengailevat jokaisen baarin edessä. Pistäydythän myös vinossa talossa? Sen sisäpiha on baareja täynnä!

Puolalaiset ovat kuumaveristä kansaa, ja huumausaineet ovat yöelämässä valitettavasti läsnä. Aivan kuten muissakin maailman isoissa kaupungeissa, Sopotinkin kaduilla näkee yhteenottoja. Välttääkseen mielipahaa ja fyysistä väkivaltaa on paras käyttää maalaisjärkeä.

Itseänikin on yritetty ujuttaa mukaan tappeluun keskellä Monte Cassino -katua. Kannattaa muistaa, ettei viiden futisfanin edessä ole fiksua esittää ”machoa”. Yökerhojen miesten vessoissa näkee myös usein nyrkkien heiluvan.

Vikki! Klubien sulkeuduttua ei kannata jäädä yksin heilumaan eikä varsinkaan lähteä seikkailemaan sivukaduille.

Sopotin baarit ja klubit

SPATiF

Tämän paikan nimi on lyhenne, joka tarkoittaa teatteri- ja elokuva-artistien yhdistystä. Ulkoa rakennus vaikuttaa mitäänsanomattomalta. Katutasolla sijaitsee ravintola, jonka keskeltä aukeaa jyrkkä portaikko. Pimeän onkalon päässä on metallinen ovi. Sen takana on yllätysbaari, joka on jo yli 50 vuoden ajan toiminut taiteilijoiden kokoontumispaikkana. Mikäli järjestyksenvalvojat kokevat sinun sopivan joukkoon, saat kunnian liittyä mukaan juhlaan. Sisällä vallitsevaa tunnelmaa on vaikea pukea sanoiksi. Se täytyy kokea…

SPATiF:n nettisivulla voi käydä tutkimassa, mitä baarissa on ehtinyt tapahtua näiden kaikkien vuosien aikana. Esimerkiksi portailta on pudonnut 14 000 ihmistä, baarissa on juotu 2,5 miljoonaa vodkapaukkua ja baarireissu on johtanut 15 000 riitaan ja avioeroon. 

Pue siis eksentriset vaatteet ylle ja kokeile onneasi. Baaritiskillä saattaa tulla vastaan Roman Polanski!

Mewa Towarzyska

Vapaasti käännettynä baarin nimi voisi olla ekstrovertti lokki. Yökerho tosiaankin on sosiaalisia ihmisiä täynnä, mutta siitä, kuinka kyseinen lintu liittyy tapaukseen, ei ole tietoa. Monte Cassino -kadun sivukujalla sijaitseva baari on vaihtoehtoinen ja nuorisoa täynnä.

Cocktail Bar Max

Maxissa on saman verran alkoholilajikkeita kuin isossa Alkossa ja eksoottisia hedelmiä enemmän kuin Stockmannin tiskillä. Baarimikolta kehtaa kerrankin pyytää juuri sitä mitä mieli tekee, eikä vastauksena kuulu: ”Anteeksi, minttu on loppu”. Sopotin torin laidalla sijaitseva baari on avara ja rento.

Rantabaarit

Mololta Gdańskiin tai Gdyniaan päin rantaa pitkin kävellessä törmää useaan terassibaariin. Ne ovat toisinaan alkeellisia, mutta eipä iloon paljon tarvita. Auringonpaiste, kylmä juoma ja kaunis merimaisema – näistä aineksista syntyy unohtumattomia muistoja. Iltaisin joissakin baareista saatetaan järjestää rantabileitä.

© Konrad Sopyllo

Katso myös:

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *