Puolan kolmoiskaupungin ostoskeskukset

Ostoskeskusten ABC. Mitä, missä ja miten?

Galeria Bałtycka

Ostoskeskus on Gdańskin uudessa keskustassa eli Wrzeszcz-kaupunginosassa. 123 000 neliötä kauppatilaa tyydyttää valtaosan turisteista. Galleriassa voi suorittaa koko päivän mittaisen maratonin taikka pistäytyä vain tietyissä kaupoissa. Kyllästyneille seuralaisille tai ostosten välipysähdykseksi on suunniteltu useita kahviloita ja pikaruokalanurkkaus. Läheisyydessä sijaitsee kokeilemisen arvoinen AÏOLI-ravintola. Paikalle pääsee vanhan kaupungin Brama wyżynna-pysäkiltä ratikoilla numero 6 ja 11 tai päärautatieasemalta edellä mainittujen lisäksi numerolla 12. Helpoiten ja nopeinten pääsee kuitenkin SKM-paikallisjunalla päärautatieasemalta Gdańsk-Wrzeszcz-asemalle.

Tutustu kauppoihin täältä

Forum Gdańsk

Aivan vanhan kaupungin laidalla sijaitseva Forum Gdańsk ei ole pelkkä ostoskesus. Valtavan kauppavalikoiman lisäksi kauppakeskus tarjoaa myös tilaa kulttuuritapahtumille. Koko alue suunniteltiin nimittäin paikallista väestöä ajatellen, tarjoten heille ajanviettomahdollisuuksia. Kaksikerroksisessa elokuvateatterissa pääsee nauttimaan iMax-laadusta ja ravintola-alueen kattoterassilta aukeaa ainutlaatuinen näkymä vanhan kaupungin suuntaan.

Madison

Vanhan kaupungin laidalla murjottava pienehkö ostoskeskus on sijaintinsa puolesta mainio pienille ostoksille. Muutaman sadan metrin päässä Długa-kadulta sijaitseva Madison, on myös lähellä rautatieasemaa.

Tutustu kauppoihin täältä

Manhattan

Galeria Bałtyckasta kävelymatkan päässä olevassa pienikokoisessa ostoskeskuksessa on edellä mainittua huomattavasti vähemmän kauppoja. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa lenkkarikaupassa on kuitenkin kattava valikoima. Mikäli seuralaisia ei kiinnosta shoppailu, viimeisessä kerroksessa on moderni keilarata.

Tutustu kauppoihin täältä

Sopot Centrum

Sopotin juna-aseman yhteyteen rakennettu pieni ostoskeskus tarjoaa ostosmahdollisuuksia, ruokaa ja levähdystä kaukoliikenteen matkustajille. Kompleksista löytyy myös hotelli. Hiekkarannalle pääsee suoraan kävellen Monte Cassino-katua pitkin.

Tutustu kauppoihin täältä

Riviera Gdynia

Mikäli ostosnälkä ei malta yltyä millään ja “Visan höylääminen” sujuu kuin itsestään, jäljelle jää vielä kolmoiskaupungin uusin ja isoin kauppakeskus. Paikalle pääsee Gdańskista SKM-paikallisjunalla. Ostoskeskukseen voi poiketa helposti Gdyniaan tutustuessa.

Tutustu kauppoihin täältä

© Konrad Sopyllo

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *