Gdańskin ravintolat

Tavanomaisten paikallisten ravintoloiden lisäksi Gdańskissa on paikkoja, jotka tarjoavat nykyaikaisia tulkintoja vanhoista ruokalajeista. Näiden rinnalla asiakkaista kilpailevat ulkomaalaistyyliset ravintolat.

Puolalaisiin perinneruokiin kuuluvat: erilaisilla täytteillä tarjoillut keitinpiiraat (pierogi), hapankaali (bigos), punajuurisoppa (barszcz), hapan ruissoppa (żurek) ja wieninleikettä muistuttava paneroitu possufilee (schabowy).

Vinkki! Viikonloppuisin ja arki-iltaisin Gdańskin ravintolat ovat täpötäynnä. On siis hyvä varata pöytä etukäteen.

Katso myös:

© Konrad Sopyllo

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (1):

Erica 30.07.2017 23:37

Moikka! Matka Gdanskiin on jo tiedossa, mutta osaatko sanoa mitä siellä saa syödäkseen kasvissyöjä ja vegaani? Vähän jännittää :D

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Konrad Sopyllo 31.07.2017 17:45

Hei!
Kiva kuulla, että olet matkalla Gdanskiin. :) Puolalaiset ovat melkoisia lihansyöjiä, joten täysin vegaanisia ravintoloita on vielä harvakseltaan. Mainitsemistani ravintoloista vegaaniruokaa saa: Mito sushista (Itämaiset ja Etelä-Eurooppa), Mono kitchen (hyvin ja halvalla) sekä Mandusta (pierogeihin erikoistunut ravintola osiossa "paikallinen ruoka"). Jälkimmäisessä tosin saatetaan käyttää kananmunia, joten kysy paikan päällä. Puolassa on myös pikkuhiljaa alkanut yleistymään BIOWAY-niminen pikaruokalaketju. Sieltä saa maidotonta ja gluteenitonta vegaaniruokaa. Gdanskissa on yhteensä neljä ruokalaa, joista kaksi vanhan kaupungin läheisyydessä. He tarjoavat myös aamupalaa.
Netistä löytyy muutama uusi vegeravintola, mutta en ole kokeillut niitä vielä. En voi siis ottaa kantaa.

Hauskaa matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *