Sopotin ravintolat

Sopot on aina vetänyt puoleensa sekä taiteellisuudellaan että kekseliäisyydellään. Sama heijastuu ravintola-alaan. Gdańskissa ravintolat ovat yleisesti ottaen melko tylsiä ja suunnattu ulkomaalaisille turisteille. Sopotissa taas on havaittavissa enemmän taiteellisuutta ja esimerkiksi vegeravintoloita.

Tapasbaari Fidel

Kuubalaistyylinen tapasbaari, jossa juhlat jatkuvat yömyöhään. Puolalla on hyvin vähän kokemusta tapastyylisistä ravintoloista, ja kolmoiskaupungissa niitä on vain harvakseltaan. Fidel kuitenkin osuu naulan kantaan. Ravintolassa voi nauttia maukkaita tapaksia baarin omien drinkkien kera aivan mielettömässä tunnelmassa. Viikonloppuiltaisin tupa on nimittäin täynnä ja ”fiesta” käynnissä!

A modo mio

Syntyperäisten italialaisten pitämä ravintola on kuin teleportti suoraan Napoliin. Käsin tehty pasta, puu-uunissa valmistettu pizza ja Crodino-alkujuoma ovat osa menua, joka on vailla vertaistaan. Italialaisten tuttujeni sanoja lainaten: ”ainoa oikea pizza koko kolmoiskaupungissa”.

Platinum

Fine dining -henkinen Platinium ei suinkaan ole kärpäsen jätöksiä lautasella vain ihan kunnon kokoisia annoksia. Harmaan eri sävyin sisustettu ravintola valmistaa erittäin maukkaita ruokalajeja. 

Browar miejski Sopot -pienpanimoravintola

Panimoravintolalla on neljä omaa oluttyyppiä ja niihin sopivia grilli- ja perinneruokia. Takaosassa sijaitseva panimolaitteisto lisää industriaalisia vivahteita muuten hyvin kotoisaan paikkaan. Kesäaikaan aivan Monte Cassino-kadun varrella sijaitseva ravintola laajenee kookkaalle terassilleen. 

Dwie zmiany

Kaksi työvuoroa -niminen ravintolakahvila on paikallisen artistikollektiivin perustama. Berliiniläistyyliseen hipsterimestaan voi poiketa niin välipalalle, kunnon aterialle tai muuten vain nuuhkiakseen ilmassa leijuvaa luovuutta. Tutustuthan klubigallerian tapahtumakalenteriin? Ehkä lomasi kohdalle sattuu jokin ”takapihan konsertti” tai taidenäyttely. Keittiö valmistaa myös runsaasti vegeruokia!

Nalesnikarnia Fanaberia

Puolassa kaikki rakastavat lättyjä. Ne maistuvat aamusta iltaan niin pää- kuin jälkiruokanakin. Fanaberia eli päähänpisto-niminen lättybaari tarjoaa aivan mielivaltaisia sommitelmia. Makuvaihtoehtoja on nimittäin laidasta laitaan.

Seafood Station

Rautatieaseman uusissa tiloissa sijaitseva kalaravintola onnistui vetämään puoleensa laajan asiakaskannan. Lounas ja illallisaikaan ravintola on täynnä ja syystäkin. Seafood Stationin bravuuri on äyriäispasta.

© Konrad Sopyllo

Katso myös:

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (1):

Jeppe 04.08.2018 19:31

Mainio perulainen ravintola tuli testattua, joka oli myös nirppanokkaisten lasten mieleen; muistaakseni nimi oli La Mare tai La Havre. Joka tapauksessa kulku on Monte Casinolla Crudo-ravintolan oikealla puolen olevasta sisäpihan käynnistä, jonka yläpuolella lukee Trzy Gracje. Ravintola on suoraan sisäpihan perällä - käytännössä sen ovi näkyy Monte Cassinolle. Törkeän hyviä lihavartaita, tulisia chilikastikkeita ja lapsille oma lyhyt menu. Tosin toinen otti aikuisten listalta paistettua riisiä kasvisten kera ja veti sellaisen ähkyn, että jouduttiin puoli tuntia taluttamaan lähimmälle pehmiskojulle. Kaksi aikuista ja kaksi lasta, muut kokiksilla, mutta itsellä olut ja viinilasi; hinta 175 PLN.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *