Ostokset Gdańskissa

Ostokset Gdańskissa voi suorittaa perinteiselläkin tavalla. Paikalliseen elämään ja kaupantekoon on nimittäin mahdollista tutustua vuonna 1896 rakennetussa kauppahallissa. Vanhan kaupungin kuuluisa Ulica Mariacka (Mariankatu) on taas omistettu meripihkalle. Se oli aikoinaan viljan ohella yksi Gdańskin myyntivaltteja.

Ainutlaatuista tuliaista etsiessä kannattaa harkita Gdańskissa kehitettyä Danziger Goldwasseria (Gdańskin kultavesi). Se on kultahiutaleilla rikastettua 35% viinaa.

Ostokset Gdańskissa – Hinnat ja alennukset

Turistien pettymykseksi, lukuisten laatumerkkien tuotteet ovat kutakuinkin samanhintaisia kuten Suomessakin. Valikoima on kuitenkin paljon isompi ja mallisto myös tyylikkäämpää. H&M, Jack & Jones taikka Hugo Boss pyytävät vaatekappaleistaan samaa hintaa ympäri Eurooppaa. Poikkeuksia toki löytyy. Esimerkiksi Levi´s on Puolassa huomattavasti edullisempi.

Mikäli suunnittelet matkalaukut täyteen-tyyppistä reissua, suosittelen käymään Gdańskissa alennusaikaan. Koko tasavallan laajuisesti, isoja alennuksia pidetään kahdesti vuodessa. Heti joulun jälkeen ja kesäkuun puolivälistä eteenpäin. Tällöin hinnat ovat ylivoimaisesti Suomea alemmat.

© Konrad Sopyllo

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *