Gdanskin hotellit ja huoneistot – käytännön vinkkejä

Gdanskin hotellit vai huoneisto?

Gdanskin hotellit ovat siistejä ja huoneistot toisinaan erittäin ylellisiä, joten ihan kumpi vain. Suosittelemani huoneistot ovat testattuja ja turvallisia. Kyseinen asumismuoto on itsenäisempi ja asunnot useimmiten tilavampia. Täysimittainen keittiö ja useampi makuuhuone ovat usein lapsiperheille mielekkäämpi vaihtoehto. Vuokrattavat huoneistot täyttävät joko kokonaisen kerrostalon tai ovat ripoteltu pitkin kaupunkia. Jälkimmäiset ovat närkästyttäneet paikallisia, sillä äänekkäät turistit häiritsevät vakituisia asukkaita.

Gdanskin hotellit ovat kehittyneet äärettömästi 2000-luvun alusta asti. Skandinaavisten turistien myötä kaupunkiin ovat saapuneet uudet trendit. Halvimmatkin hotellit ovat siistejä ja miellyttäviäHotellisuositukseni ovat jaettu tähtimäärän perusteella.

 

Miltä asuinalueelta hotelli tai huoneisto kannattaa varata?

Gdanskin virallinen keskusta on vanha kaupunki. Päinvastoin kuten useat vanhat keskieurooppalaiset kaupungit, Gdansk ei laajene kehämaisesti. Kaupunkia on nimittäin lähdetty suurentamaan rantaviivaa pitkin Sopottiin ja Gdyniaan päin. Ajan mittaan kaupungit ovat sulaneet yhteen muodostaen pitkulan kolmoispaupungin.

Luonnollisesti mitä kauemmaksi keskustasta menee, sitä halvemmaksi yöpyminen muuttuu. Mutta hei, onhan kivempi asua ikään kuin Harry Potterista tutuksi tulleella Viistokujalla! Ei se Gdanskissa maksa maltaita.

Itselläni menee nyt viides vuosi Gdanskissa ja kolmas asuessa vanhan kaupungin ytimessä. En muuttaisi täältä mihinkään, mutta toki onhan täälläkin huonoja puolia. Viikonloppuiltaisin ja öisin kaduilta kantautuu juhlaväen örinää. Entisöidyissä rakennuksissa ikkunat ovat kuitenkin äänitiiviitä.

Suosittelemani yöpymispaikat sijaitsevat joko vanhan kaupungin alueella tai sen lähellä. Enintään 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhan kaupungin ytimestä. Keskeisestä sijainnista huolimatta, yöpymismuotonsa voi valita eri hintaluokista. Vanhasta kaupungista Etelään perustetaan koko ajan uusia asuinalueita ja sitä mukaan myös hotelleja. Valtatien alikulkukäytävä on kuitenkin iltaisin melko turvattoman oloinen.

Gdanskin hotellit ja huoneistot – hintataso

Halpojen lentoyhtiöiden avattuaan yhteytensä Gdańskiin, kaupungissa on tapahtunut eräänlainen turistibuumi. Hotelleja ja yöpymispaikkoja perustetaan nopeaa vauhtia. Silti sesonkiaikaan kaikki tuntuu olevan loppuunmyyty. On siis luonnollista, että pikku hiljaa Gdańskistakin on tulossa Puolan mittakaavassa kalliimpi. Hinnat ovat joka tapauksessa vielä kaukana Pohjoismaista, tarjoten edullisen ”ökylomailun” mahdollisuuden. Yöpymisen saa järjestettyä jo melkein kymmenellä eurolla per yö. Viiden tähden hotellit, kuten Radisson Blu Hotel Gdansk ja Hilton Gdansk, vastaavat hinnoillaan useasti Suomessa keskivertohotellia.

© Konrad Sopyllo

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *