Gdańskin yöelämä

Suomalaisesta baarista tuttuja pyöreitä pöytiä ja penkkejä ei löydy Gdańskista etsimälläkään. Baarien pitäjät panostavat sisustuksen ja tunnelman ainutlaatuisuuteen. Tyylilajeja on steampunkista 1920-luvun kautta Puolassa pitkään vallinneeseen kommunismiin. Mikäli haluat kokea jotain ainutlaatuista ja unohtumatonta, vietä iltasi block partyn merkeissä osoitteessa Sähkömiestenkatu.

Gdańskin yökerhot

Gdańskin yöelämä on kerhojen suhteen melko niukka, mikä ei kuitenkaan tarkoita huonoja bileitä. Vanha kaupunki on täynnä baareja illan istujaisia varten. Mikäli kuitenkin tanssijalka alkaa vipattaa pahemman kerran, tarjolla on kolme paikkaa. Jos tämä ei riitä, kannattaa tutustua Sopotin yöelämään.

Parlament

Kolmikerroksinen 1000 neliömetrinen yökerho on Puolan isoimpia. Vanhan kaupungin ydinkeskustassa sijaitseva bileluola täyttyy ihmisistä joka viikonloppu. Puolalaisten DJ:den ja artistien lisäksi Parlamentissa ovat esiintyneet maailmankuulut Benny Benassi, Die Toten Hosen ja Hurts. Baarissa maksuvälineenä toimii erillisellä tiskillä ladattava klubin oma maksukortti. Aivan kuten Monopolyssa.

Missä? Świętego Ducha 2

Bunkier

Nelikerroksinen vuonna 1941 rakennettu saksalainen väestönsuoja on pervouden ruumiillistuma. Varsinkin vessojen sisustus on herättänyt paljon julkista keskustelua ja vastenmielisyykisä. Nykyään klubigalleriana toimiva Bunkier elää hieman Parlamentin pimennossa, mutta vetoaa asiakkaisiinsa teemabileillään. Parhaimmillaan käytössä on kaksi, eri kerroksilla sijaitsevaa tanssilattiaa. Bunkier saattaa olla auki myös arkipäivisin.

Missä? Ulica Olejarna 3

B90

Lue aiheesta täältä

© Konrad Sopyllo

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *