Udelnajan kirpputori – kaikki mitä et tiennyt tarvitsevasi

Kuva: Udelnajan kirpputori – paikka,  josta voi löytää mitä vain © tripsteri.fi/Lotta Kauppi

Udelnajan rautatieaseman liepeillä sijaitseva markkina-alue, ”Udelka”, kuhisee viikonloppuisin. Lauantaisin ja sunnuntaisin järjestettävä kirpputori on jotakin antiikkimarkkinoiden ja krääsätorin väliltä.

Torille pääsee keskustasta helpoiten metrolla: lähin metroasema on nimeltään Udelnaya, ja se sijaitsee sinisellä linjalla. Päästyäsi metron liukuportaat ylös poistu oikeanpuoleisista ovista ja käänny oikealle. Ylitettyäsi rautatien näet harmaita parakkeja. Parakkeja riittää useampi sata metriä – älä  luovuta, vaan jatka matkaasi piraattilevyjä, vaatteita ja elintarvikkeita myyvien kojujen ohitse kunnes pääset aukealle, jossa on huoville ja pressuille aseteltuja tavaroita silmänkantamattomiin.

Katsele, tingi, hämmästele, bongaa ohi lipuva Allegro-juna, osta muovimukillinen samovaariteetä. Kilpaile matkaseuralaistesi kanssa siitä, kuka löytää yllättävimmän  tai älyttömimmän esineen – Udelkalta on bongattu niin täytettyjä pallokaloja, käytettyjä kertakäyttöhöyliä, Ruotsin armeijan poolopaitoja, hammaslääkärin instrumentteja, 50-luvun suomenkielisiä lastenkirjoja kuin parimetrinen Leninin rintakuvakin.

 

© Lotta Kauppi

Lotta Kauppi-Rautaoja

Vapaa kirjoittaja, joka astui eräänä aamuna Allegroon ja päätyi Pietariin seitsemäksi vuodeksi.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *