Pietarin baarit

Pietarin baariskenen yhteydessä mainitaan aina baarikatu Dumskaya ulitsa, mutta turisti- ja taskuvarasmerta välttelevä matkailija valitsee illanviettopaikkansa Dumskayan biletyssaarekkeiden ulkopuolelta.

Pietarissa yksi suosittu baari vetää aina ympärilleen lukuisia muita, joten jokaisesta mainitusta paikasta on helppo siirtyä jatkamaan juhlia muualle, jos tunnelma tai musiikki alkaa tympiä.

Purga

Purga on persoonallisesti sisutettu, friikihtävä baari/klubi, jonka ulko-ovea vartioivat kanisfinksit. Purgassa on meneillään aina jotakin outoa: joko tarjoilijat koikkelehtivat ympäriinsä kanipuvuissa, skumppa on hetken aikaa ilmaista tai baaritiskin aikana tapahtuu kummia.

Purga
Naberezhnaya reki Fontanki 11 / Набережная реки Фонтанки 11
purga-club.ru

Redrum

Redrum on ylistys pietarilaisille käsityöläisoluille. Lisäksi se on valoisampi ja tyylikkäämpi kuin nimensä, logonsa ja inspiroijansa – Stanley Kubrickin Hohdon – perusteella arvaisi.

Redrum
Nekrasova ulitsa 26 / улица Некрасова 26
vk.com/redrumbar

SPB

Jos kukaan seurueesta ei keksi minne mennä, on pietarilaisilla nuorilla tapana mennä lähimpään SPB-baariin. SPB:t ovat opiskelijoiden suosiossa ja näyttävät enemmän kahviloilta kuin baareilta, mutta olutvalikoima on hyvä ja melutaso ei estä maailmanparannusiltoja.

Useita toimipisteitä, tarkista sijainnit www.barspb.ru

Fish Fabrique Nouvelle

Livemusiikkia ja savuisen kapakan tunnelmaa Pietarin ydinkeskustan underground-taiteen sydämessä, taidekeskus Pushkinskaya 10:ssä.

Fish Fabrique Nouvelle
Ligovskiy prospekt 53 / Лиговский проспект 53
fishfabrique.ru

Stirka 40º

Stirka on yhtä aikaa pesula, kahvila, baari, esiintymislava ja näyttelytila; vähän kaoottinen, mutta kovin kotoisa.

Stirka 40º
Kazanskaya ulitsa 25  / Казанскаяя улица 25
40gradusov.ru

Sever

Loft Project Etagin Sever-baari on viileän tyylikäs, mutta samassa taidekeskuksessa sijaitsevan Zeljonaja komnata -kahvilassa voi oluensa tai siiderinsä nauttia myös terassilla. Severin eduksi laskettakoon, että sieltä saa pizzaa!

Sever
Ligovskiy prospekt 74 / Лиговский проспект 74

Soul Kitchen Bar

Soul Kitchenissä on bileet joka ilta. Keskiviikkoisin paikalle valuu paljon opiskelijoita, koska silloin baariin saa tuoda kahta kävijää kohden yhden viinipullon maksutta.

Soul Kitchen
Lomonosova ulitsa 1 / улица Ломоносова 1
vk.com/soulkitchenbar

Stroika, Puffs sekä muut vesipiippubaarit ja shishalounget

Haussa rennompi illanviettopaikka, jossa poltella shishaa? Etsi suosikkisi Pietarin vesipiippubaareista!

Ryumochnajat

Heti pääkatu Nevski prospektilta poistuttuaan näkee ympärillään tukuittain pieniä, yleensä häkellyttävän ankeasti sisustettuja ryumochnoja, joissa ei ole tarkoituskaan viettää koko iltaa: ryumochnajaan raahaudutaan työpäivän jälkeen, tilataan sata grammaa vodkaa, juodaan se ja poistutaan. Nämä neuvostoajalta periytyneet juottolat ovat enemmän tai vähemmän toistensa kopiota, joten piipahda vain sisään ensimmäiseen mieleiseesi liiketilaan, jonka ovessa lukee Рюмочная. Ryumochnajan arkkityypin löydät esimerkiksi osoitteesta Degtyarnaya Ulitsa 9.

Jos kuitenkin haluat pelata varman päälle, kokeile viihtyisää ja valikoimaltaan länsimaisempaa Druzhbaa, jossa viinan ja pitkän olutlistan lisäksi saatavilla poikkeuksellisen montaa erilaista siideriä.

Druzhba

Zvenigorodskaya ulitsa 4/ Звенигородская улица 4

Aikakahvilat

Moni Pietarin aikakahviloista on auki aamuun asti, ja ne sopivat hyvin alkoholittomaan illanviettoon.

© Lotta Kauppi-Rautaoja

Lotta Kauppi-Rautaoja

Vapaa kirjoittaja, joka astui eräänä aamuna Allegroon ja päätyi Pietariin seitsemäksi vuodeksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *