Eremitaaši

Kansallinen Eremitaaši – maailman hienoin taidemuseo

Eremitaaši on Pietarin ylpeys, Louvren taide Versaillesin saleissa: se on tsaarien Talvipalatsissa ja useassa muussa rakennuksessa sijaitseva valtava taidekompleksi, jonka kolmen miljoonan näyttelyesineen kokoelmissa on niin da Vincia, van Goghia, Gauguinia kuin Rembrandtiakin. Vaikka taide ei varsinaisesti olisikaan sinun juttusi, Eremitaaši on ehdoton käyntikohde jo henkeäsalpaavan miljöönsä vuoksi.

Eremitaaši on enemmän kuin Talvipalatsi

Eremitaašin perusti keisarinna Katariina II Suuri vuonna 1764 Talvipalatsin yhteyteen: alkuperäinen 255 maalauksen kokoelma kasvoi nopeasti ja näyttelytilat laajenivat Vanhaan, Pieneen ja Uuteen Eremitaašiin, reservirakennukseen ja teatteriin. Nykyään Eremitaašiin kuuluvat myös Pääesikunnan rakennus, Menšikovin palatsi ja Keisarillisen posliinitehtaan museo.

Pikaopas Eremitaašiin

Eremitaaši hipoo mittasuhteiltaan käsittämättömyyttä: jotta näkisi jokaisen näytillä olevan esineen, on käveltävä lähes 25 kilometriä. Tripsterin Pikaopas Eremitaašiin -juttusarja nostaa esille kiinnostavimmat salit, teokset ja yksityiskohdat ja auttaa siten saamaan lyhyestäkin museovierailusta eniten irti. Juttusarjan ensimmäinen osa keskittyy Eremitaašin päärakennuksen eli Talvipalatsin kokoelmiin.

Dvortsovoja ploshad 2
www.hermitagemuseum.org/

Avoinna tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 10.30-18, keskiviikkoisin klo 21.00 asti.
Suljettu maanantaisin ja joka kuukauden ensimmäinen tiistai.

Liput 300-600 ruplaa (5-10 euroa), opiskelijat ja lapset maksutta. Kaikille ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä torstaina.

© Lotta Kauppi-Rautaoja

Lotta Kauppi-Rautaoja

Vapaa kirjoittaja, joka astui eräänä aamuna Allegroon ja päätyi Pietariin seitsemäksi vuodeksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *