Pietarin taidemuseot

Eremitaaši

Kansallisessa Eremitaašissa on mykistävä kokoelma maailman kuuluisimpien taiteilijoiden teoksia, eikä hienommassa miljöössä sijaitsevaa taidemuseota maailmasta löydä.

Lue lisää Eremitaašista

Venäläisen taiteen museo

Siinä missä Eremitaaši esittelee taidetta ympäri maailmaa, ”Russki muzei” keskittyy venäläiseen taiteeseen 900-luvulta nykypäivään. Useammasta eri palatsista ja puistoalueesta koostuvan museokompleksin päärakennus on empiretyylinen Mihailovskin palatsi Taiteiden aukion reunalla.

Lue lisää Venäläisen taiteen museosta

Erarta

Erarta on ehdoton kohde jokaiselle modernin taiteen ystävälle. Hieman syrjässä keskustasta sijaitsevassa museossa pidetään pysyvien ja vaihtuvien näyttelyiden lisäksi esitelmiä, konsertteja ja teatteriesityksiä.

Lue lisää Erartasta

Rosfoto

Kansallinen valokuvamuseo Rosfoto pieni, mutta sitäkin sympaattisempi: lautalattiat narisevat, ylimmän kahvilassa tuoksuu tuore espresso ja ajantaju katoaa valokuvanäyttelyihin uppoutuessa.

Loft Project Etagi  ja muut loftit

Etagi eli ”kerrokset” on entisessä leipätehtaassa toimiva taidekompleksi, josta on helppo aloittaa tunnetuimpien nähtävyyksien ulkopuoliseen Pietariin tutustuminen. Taidenäyttelyihin ja pieniin putiikkeihin tutustumisen ohella Etagissa voi viettää aikaa kahvilassa, baarissa tai valtavalla ulkoterassilla istuskellen.

Lue lisää Pietarin lofteista

Lue lisää Loft Project Etagista

Pushkinskaja 10

Pushkinskaja 10 kuvaillaan usein sanoilla punk ja alternative, ja Moskovan rautatieaseman lähellä sijaitseva taidekeskus onkin ilmeinen portti Pietarin underground-kulttuuriin. Täällä pitää majaansa myös suosittu baari Fish Fabrique.

© Lotta Kauppi-Rautaoja

Lotta Kauppi-Rautaoja

Vapaa kirjoittaja, joka astui eräänä aamuna Allegroon ja päätyi Pietariin seitsemäksi vuodeksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *