Loft Project Etagi

Ei pelkkää taidetta

Etagi tarkoittaa venäjäksi kerroksia, ja niitä tässä värikkäässä taidekeskuksessa riittää: kapeita rappusia tuntuu riittävän loputtomiin, ja eteen avautuu aina vain uusia taidenäyttelyitä, puoteja, kahviloita ja ajanviettotiloja.  Etagissa viihtyäkseen ei tarvitse olla modernin taiteen suurkuluttaja!

Ravintolat, kahvilat ja baarit

Kadehdittavan hienoon pahvimukiin valmistettavan take away –kahvin voi napata mukaansa heti sisäänkäynnin oikealla puolella sijaitsevasta trendikkäästä kahvilasta, mutta ruokaisammat vaihtoehdot ovat vasta edessäpäin: yhtä kerrosta ylempänä on kaksi katuruokakojua, jotka myyvät street foodia pienistä luukuista. Seitaniin tai tofuun ihastunut valitsee vasemmanpuoleiselta luukulta jonkin vegaanisista rullista tai burgereista.

Toisen kerroksen Sever-baari keskittyy juomapuoleen, mutta nykyään sieltä saa myös pizzaa. Loft Project Etagin monipuolisin ruokapaikka on kuitenkin taiteilijakahvila Zeljonaja komnata, jonka listalla on niin aamupalaa, tuhteja pääruokia, kahvilatuotteita, hunajaolutta kuin omenasiideriäkin. Erityisesti kasvisruokia on tarjolla ilahduttavan montaa sorttia, ja vahvoja alkoholeja lukuun ottamatta ateriansa voi nauttia myös terassilla.

Etagin uumeniin kätkeytyy myös shishalounge Radio Bagdad. Apua vesipiipun tilaamiseen ja vinkkejä Pietarin muista shishaloungeista löydät jutusta Pietarin vesipiippukahvilat.

Shoppailijan taivas

Pieniä liikkeitä on ripoteltu pitkin Etagia. Myynnissä on nuorten suosimien merkkien lisäksi paljon käsityönä valmistettuja vaatteita, laukkuja ja koruja. Alakerran kirjakaupassa on erinomainen valikoima muistikirjoja ja postikortteja sekä jonkin verran myös englanninkielistä kirjallisuutta. Luomu- ja ekotuotteita kuten pesupähkinöitä ja luonnonkosmetiikkaa myyvään kauppaan kuljetaan taidekeskuksen sisäpihalta. Pihalla on myös nuorten yrittäjien startup-kontteja vieri vieressä.

Ainutlaatuinen kattoterassi

Etagin kuudes kerros on yli 3000 neliömetrin laajuinen kattoterassi, jossa voi katsella maisemien lisäksi pietarilaisten nuorten tapaa saapua katolle piknikille, kuvaamaan videoita tai lukemaan tentteihin. Lippu katolle maksaa 250 ruplaa, mutta kello 9-11 sinne pääsee maksutta.

Mielenkiintoiset tapahtumat

Konsertteja ja joogatunteja kattoterassilla, nuorten yrittäjien myyjäisiä, taidenäyttelyiden avajaisia juomatarjoiluineen, kuukausittainen Garage Sale – Loft Project Etagissa järjestetään jatkuvasti erilaisia tapahtumia.

Jää yöksi

Etagi on auki ympäri vuorokauden, ja siellä sijaitseva Location hostel on oiva tukikohta varsinkin lähialueiden baareista ja yökerhoista kiinnostuneille Pietarin-matkaajille. Varsinkaan dormit eivät ole erityisen tilavia, mutta siisteys, aamiainen ja erinomainen sijainti tekevät Location hostelista hyvän vaihtoehdon geneerisiä ketjuhostelleja välttelevälle budjettireissaajalle.

Pietarin muut loftit

Pietarissa riittää Etagiun lisäksi muitakin lofteja ja muita luovia tiloja – lue Tripsterin kattava esittely Pietarin lofteista.

Loft Project Etagi
Ligovskiy prospekt 74
Avoinna 24/7, suurin osa kaupoista klo 12-20.

Maksuton sisäänpääsy, osaan näyttelyistä pääsymaksu.
www.loftprojectetagi.ru/en/

© Lotta Kauppi-Rautaoja

Lotta Kauppi-Rautaoja

Vapaa kirjoittaja, joka astui eräänä aamuna Allegroon ja päätyi Pietariin seitsemäksi vuodeksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *