Erikoismuseot ja kummallisuudet

Kunstkamera

Kunstkameralla on kunnia kantaa Pietarin ensimmäisen museon titteliä. Kauniissa siniturkoosissa barokkirakennuksessa sijaitseva museo on viralliselta nimeltään antropologian ja etnografian museo, mutta suuri kävijämäärä johtuu lähinnä Pietari Suuren ”friikkihuoneesta”, jossa on näytillä kolmesataa vuotta vanhoja epämuodostuneita sikiöitä.

Lue lisää Kunstkamerasta

Eläintieteellinen museo

Eläintieteellinen museo sijaitsee aivan Kunstkameran naapurissa ja sopii hyvin myös lapsiperheelle. Valtavan kokoelman vetonaula on kokonainen sinivalaan luuranko.

Lue lisää Eläintieteellisestä museosta

Sotilaslääketieteellinen museo

Sotilaslääketieteellinen museo on harvan turistin must see -listalla, mutta omana erikoisena neuvostojäänteenään se ei ole hullumpi valinta reissun “erilaiseksi kohteeksi”.

Lue lisää Sotilaslääketieteellisestä museosta

Antarktiksen ja Arktiksen museo

Perinteisen, paikoin kuivakan museon tyylin säilyttänyt Antarktiksen ja Arktiksen museo ei rehentele interaktiivisuudellaan. Maapallon kylmistä alueista ja niihin suuntautuvista löytöretkistä kiinnostuneelle se tarjoaa kuitenkin paljon nähtävää. Lapsiystävällinen.

Hygieniamuseo

Hygieniamuseon kolme pääteemaa ovat valistus, valistus ja valistus. Lievittää tehokkaasti Eremitaašista johtuvaa taideähkyä.

Vodkamuseo

Za zdarove eli kippis! Koska Venäjä on vodkamaa ja Pietari on museokaupunki, siellä on ehdottomasti oltava myös vodkamuseo. Kivenheiton päässä Iisakinkirkosta sijaitseva museo esittelee paitsi erilaisia vodkia, myös venäläistä juomakulttuuria ja sen rituaaleja.

Eroottinen museo

Eroottinen tarkastelee erotiikkaa historiallisessa ja kulttuurillisessa kontekstissa. Pietarilaisittain moderni ja kalliihko (sisäänpääsy lähemmäs kympin) museo on avoinna ympäri vuorokauden.

© Lotta Kauppi-Rautaoja

Lotta Kauppi-Rautaoja

Vapaa kirjoittaja, joka astui eräänä aamuna Allegroon ja päätyi Pietariin seitsemäksi vuodeksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *