Erarta

Erarta on enemmän kuin osiensa “era” ja “art” summa: Venäjän suurin yksityinen nykytaiteen museo uskoo multimediaan, monipuoliseen tapahtumakalenteriin ja nuoriin taiteilijoihin eikä kavahda keskustelua herättäviäkään teoksia – edes Venäjä-kriittisiä.

Viisi kerrosta taidetta

Maalauksien, valokuvien, julisteiden, veistosten, video- ja audioteosten sekä sekatekniikoilla toteutetun taiteen lisäksi tilavaan Erartaan mahtuu myös teatteriesityksille ja luennoille pyhitetty näyttämö, konserttisali ja taideaiheisia piirrettyjä nonstoppina esittävä elokuvasali. Malevitšin Mustan neliön tähdittämän sarjan trailerin voit katsoa täältä.

Museossa on myös taidekirjoihin keskittyvä kirjakauppa, myytävien teosten galleria ja kahvila-ravintola.

Monipuolisesti tapahtumia

Erartan tapahtumakalenteri listaa vaihtuvien näyttelyiden lisäksi konsertit, luennot, teatteriesitykset, työpajat, elokuvaillat, taidetietokilpailut, silent discot ja muut tapahtumat, joista useimpiin tarvitaan erillinen pääsylippu.

Saa kuvata!

Erarta ei niuhota tekijänoikeuksista, vaan kannustaa vierailijoita valokuvaamaan. Upeiden näyttelytilojen ja suurista ikkunoista aukeavien maisemien vuoksi museossa parveileekin usein pietarilaisia muotibloggaajia kuvaamassa päivän asujaan. Lisäksi U-Space-installaatiotilat ovat suosittuja miljöitä hääkuvauksille.

Erarta café

Erartassa pitää majaansa myös ravintola, jonka menua lukiessaan unohtaa olevansa Venäjällä: tom yamia, gazpachoa, bageleita, carpacciota, marenkileivoksia… Erarta caféssa on myös terassi sekä kattava viini- ja cocktail-lista. Kahvila on auki joka päivä iltakymmeneen, perjantaisin ja lauantaisin klo 23:een.

Erarta Museum and Galleries of Contemporary Art
29-ya liniya 2
Bussi numero 7 tai johdinauto (trollejbus) 10 tai 11 metroasema Nevski prospektilta  

Avoinna klo 10-22, suljettu tiistaisin
Liput 450 ruplaa (noin 7 euroa), alle 21-vuotiaat 300 ruplaa. 

www.erarta.com

© Lotta Kauppi

 

Lotta Kauppi-Rautaoja

Vapaa kirjoittaja, joka astui eräänä aamuna Allegroon ja päätyi Pietariin seitsemäksi vuodeksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *