Viikonlopun vinkit Roomaan

Heinäkuun ensimmäisen viikonlopun voi tiivistää kahteen sanaan: katuruoka ja jalkapallo. Ja ne sopivat aika hyvin yhteen!

Aloitetaan tärkeimmästä eli ruuasta. Kuin tilauksesta tälle jalkapalloviikonlopulle osuu peräti kolmet katuruokafestarit. Näin tarjoutuu tilaisuus maistella vähän rennommin uusia makuja ja kannustaa samalla Italia voittoon Saksasta ja jatkoon!

Jos jalkapallo ei kerta kaikkiaan kiinnosta, viikonloppu tarjoaa myös hyvää musiikkia ja ilmaisia museoita!

1. Food Truck Fest Farnesina 1.-3.7.

Perjantaista sunnuntaihin 1.-3.7. toista kertaa järjestettävä katuruokafestivaali Tiber-joen rannalla kerää paikalle niin roomalaisia kuin matkailijoitakin. Parasta italialaista katuruokaa, jonka voi huuhtoa alas paikallisella artesaanioluella. Lauantaina 2.7. urheilukansa kokoontuu piazzalle seuraamaan Italia-Saksa -jalkapallo-ottelua. Lisäksi paikalliset bändit musisoivat, tanssikansa tanssii ja lapsillekin on järjestetty omaa ohjelmaa. Ruuan puolesta tarjontaa on laidasta laitaan: on gourmet-hampurilaisia, gourmet-paninoja, grillattua artisokkaa, tryffelioliiveja, arancini, supplì, cannoli siciliani...

Osoite: Lungotevere Maresciallo Diaz

2. Finger Food Festival 1.-3.7.

Ensimmäistä kertaa Roomassa järjestettävä kansainvälisen katuruuan festivaali. Tiedossa herkkuja ja elävää musiikkia maailman eri laidoilta. Vähän levottomalla alueella lähellä päärautatieasema Terminiä.

Osoite: Piazza Vittorio Emanuele II

3. Festival dello Street Food e dell’Artigianato 1.-3.7.

Kolmas tämän viikonlopun katuruokafestivaali Roomassa, hiukan syrjemmässä keskustasta, Trasteveren eteläpuolella. Täälläkin ruuan lisäksi tarjolla luomuoluita ja elävää musiikkia. Auki klo 18 – 02.

Osoite: Viale Olimpia

4. David Gilmour Circo Massimolla 2. ja 3.7.

Lippuja konserttiin tuskin enää saa, mutta aina voi hankkiutua alueen ulkopuolelle katuruokafestareilta hakemiensa syötävien ja juotavien kera nauttimaan hyvästä musiikista, kuuluvuus on erinomainen!

Osoite: Circo Massimo

5. Italia – Saksa -ottelu 2.7.

Rooman kaupunki ei ole ainakaan vielä ilmoittanut järjestävänsä kotikatsomoa ulos, mutta ainakin San Lorenzon opiskelijakaupunginosassa kesäkino Ex Dogana on luvannut keskeyttää illan elokuvan ja näyttää matsin isolta valkokankaalta. Mutta mikä tahansa pubi on aivan yhtä hyvä valinta, esimerkiksi Magnolia Campo de’Fiorilla, Sham Rock Irish Pub Via del Colosseolla, Friends Piazza Trilussalla, Bulldog Inn Pub Corso Vittorio Emanuele II:lla ja Abbey Theatre Irish Pub Via Governo Vecchiolla ovat kaikki jo ilmoittaneet näyttävänsä ottelun isolta screeniltä. Sanomattakin on selvää, että nämä pubit tulevat olemaan ääriään myöten täynnä, joten paikalle kannattaa mennä ajoissa. Ja joka tapauksessa on fakta, että Rooma hiljenee lauantaina klo 22 – ja sitten räjähtää, jos voitto tulee! Perinteisesti pubi tarjoaa asiakkailleen kierroksen voitosta.

6. Festa dei Musei 2.-3.7.

Joka ei välitä jalkapallosta tai tarvitsee siitä välillä hengähdystauon, voi riemuita, sillä lauantaina 2.7. suurin osa Rooman museoista pitää ovensa auki iltakymmeneen tai -yhteentoista, ja sisään pääsee maksamalla “symbolisen” yhden euron sisäänpääsymaksun. Sunnuntaina 3.7. sen sijaan museoihin pääsee ilmaiseksi, kuten on jo hyvän aikaa päässyt aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Lue lisää roomalaisesta katuruuasta:

Rooman parhaat paninot

Pohjois-Italian polentaa Roomassa

Rooman maukkaimmat pizzat

Tripsteri suosittelee hotelleja Roomassa:

Rooman hotellit

© Anu Rinkinen

Uusimmat matkavinkit

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *