Espoo Cinén plussat x 5

Espoo Cinéä on jäljellä vielä viisi päivää. Tässä parhaita tunnelmia jo menneiltä päiviltä sekä pari leffavinkkiä, joihin ehtii vielä iskeä kiinni loppuviikon aikana!

P.S. Muista kätsy Ciné-bussi!

1. Kino Tapiola

Kino Tapiola tuntuu Espoo Cinén sydämeltä, vaikka elokuvia esitetään enemmän Kulttuurikeskuksessa. Myös Kulttuurikeskuksen Olohuone on rento paikka, mutta Ihana kahvila, joka on taas saapunut Kino Tapiolaan, luo mainiota tunnelmaa myös terassipihalla. Letkeästä musasta, juomista ja leffakeskusteluista on ollut mukava nauttia ulkosalla – silloin kun ei sada lunta. Kino Tapiolassa voi ostaa viinilasillisen mukaan myös itse elokuvasaliin ja majoittautua tarjoilujen kanssa takaosan hauskoihin looseihin. Vinkki: tämä on romanttinen treffi-idea!

2. Perhepäivä

Espoo Ciné muisti hienosti lapsiperheet myös tänä vuonna, ja erillinen Junior Ciné tekee hyvää työtä nuorisoelokuvien parissa. Lauantaina 6.5. vietetty Perhepäivä oli hauska ja onnistunut, vaikkei ehkä mainostuksen puolesta tavoittanut koko kohderyhmää – lisää katsojia näytöksiin olisi mahtunut. Uudet jaksot Kikattavasta Kakkiaisesta huvittivat pikkuväkeä ja kiinnostavasti valitut lyhytanimaatioelokuvat koko perhettä. Tanssielokuva PapulaBOXin jälkeinen tanssiesitys kutsui mukaan myös yleisön edustajia, muun muassa erään Tripsterin… Aarteenetsintä Kulttuurikeskuksen tiloissa oli suosittu hupi, ja konehuonekierrosta muisteltiin vielä kotonakin.

3. Virtual Reality Cinema

Espoo Cinén ensimmäisenä viikonloppuna testattiin tulevaisuuden elokuvanäkymiä. Samsungin Gear VR -lasein näytetyt puolen tunnin näytökset veivät täysin toiseen, uuteen maailmaan. Kokeiluesitys tapahtui Kulttuurikeskuksen parvella pyörivillä tuoleilla. Ne ovat tarpeen, sillä virtuaalilaseilla nähdään 360-kuvaa joka suuntaan. Toistaiseksi kuvatekniikka ei ole loppuun saakka hiottua, eikä kuvan laatu ollut samalla tasolla kuin äänen laatu. Tajuntaan tupsahtavien lyhytelokuvien maailmat silti jo näyttivät sitä suuntaa, johon jatkossa varmasti kuljetaan lisää. Hahmot astuvat konkreettisesti eteesi, olet maisemassa heidän kanssaan, mukana elokuvassa. Parhaimmillaan VR Cinema tuntuu toistaiseksi olevan action-kohtauksissa ja maailmoissa, joihin muutoin ei ole helppoa pääsyä (viidakot, valtameri).

4. Islantilainen Heartstone

Heartstone

Voisiko karujen tuulien tuivertama villi maa olla enempää nuorukaisen kiihkeän mielen metafora? Islantilainen kasvutarina on tämän vuoden Espoo Cinén ehdottomia helmiä. Hieman tiivistettynä Guðmundur Arnar Guðmundssonin ohjaama elokuva olisi vielä tehokkaampi, mutta ainakaan upeaa, viimaista luontoa ei soisi olevan yhtään vähempää. Thor ja Kristján ovat ystävykset, joiden välillä on ainutlaatuinen side. Nuoruuden into, ailahtelu ja epävarmuus omasta identiteetistä möyrivät hallitsemattomalla tavalla. Aikuiset elävät kuplassaan, josta itsenäistyvät nuoret irrottautuvat kukin omin keinoin. Kipukohdat ovat universaaleja, mutta pohjoinen jylhyys tuo oman melankolisen lisänsä. Bonus: ihania islanninhevosia!

Näytökset:

Keskiviikkona 10.5. klo 19.00 Kino Tapiola
Perjantaina 12.5. klo 18.00 Hanasaari

Lue: Tripsterin Islanti-opas

5. Norjalainen All the Beauty

All the Beauty

Kutkuttavassa norjalaiselokuvassa kauan erossa ollut pariskunta tapaa uudelleen. Kesämökkitreffien syynä on Sarahin ex-miehen Davidin näytelmäkäsikirjoitus, jonka juoni kiertää kuumana parin omaa suhdetta ja sen tyrskyjä. Kesäiseen intohimoon johdatteleva elokuva rakentaa hitaasti suurta, ajan halki kulkevaa rakkaustarinaa. Aasne Vaa Greibrokk on nuoren polven avarakatseinen tekijä, jonka debyyttiohjaus tämä vangitseva elokuva on.

Näytökset:

Torstaina 11.5. klo 17.00 KinoTapiola
Sunnuntaina 14.5. klo 15.45 Finnkino Sello 4

Lue: Tripsterin Oslo-opas

Vinkki Tapiolaan!

Uudistuneessa Ainoa-ostoskeskuksessa on useita hyviä ruokapaikkoja, kuten Fafa’s, Chalupa, Sandro ja Street Gastro.

Lue lisää:

Espoo Ciné – rajuimmat leffat!

Tulossa pian: Tripsterin Helsinki-opas

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *