Uusia kahviloita Helsingissä

Helsinkiin on jälleen putkahdellut paljon uusia kivoja kahviloita. Tässä on esittelyssä niistä kahdeksan. Lopusta löytyy listaus muista uusista kahviloista.

Kuuma

Kuuma kahvila
Kuuma kahvila © Tuulia Kolehmainen

(Kuuma, Pohjoisesplanadi 33, Kämp Gallerian 2. kerros, ma-pe klo 8-20, la 10-18, su 12-16)

Kahvila Kuuma on muuttanut Punavuoren Albertinkadulta keskustan Kämp Galleriaan. Arkisin läppärityöläiset tulevat kahvilaan aamupalalle ja naputtelemaan koneitaan, ja lauantaisin trenditietoiset kokoontuvat sinne myöhäiselle aamupalalle.

Robert’s Coffee Jugend

Robert's Coffee Jugend
Robert’s Coffee Jugend. Kuva: kahvilan Facebook-sivu

(Robert’s Coffee Jugend, Pohjoisesplanandi 19, ma-to klo 7.30-19, pe 7.30-21, la ja su klo 9-19)

Jotain vanhaa ja jotain uutta! Pohjoisesplanadille on avautunut vappupäivänä 2017 Suomen suurin Robert’s Coffee, entisiin Aschan Café Jugendin tiloihin. Arkkitehti Lars Sonckin suunnitteli arvokkaan tilan alun perin pankkisaliksi vuonna 1904. Kahvilassa on tarjolla muun muassa lounasta, erikoiskahveja kuten suklaa-kookoslattea ja tuoretta, käsintehtyä gourmetjäätelöä monina eri makuina.

Paulig Kulma

Paulig Kulma
Paulig Kulma

(Paulig KulmaAleksanterinkatu 9, ma-to klo 7.30-21, pe klo 7.30-23, la klo 9-23, su 10-19)

Kluuvin kauppakeskuksessa sijaitseva tyylikäs kaksikerroksinen kahvitalo, eli kahvila, paahtimo ja Barista Instituutti, on jokaisen kahvihifistelijän unelma. Tarjolla on paikan päällä paahdetun kahvin lisäksi muun muassa kehuttuja raakakakkuja, vegaanisia täytettyjä leipiä, keittoja ja salaatteja.

Cargo Coffee + Vegetarian Food (suljettu)

Cargo Coffee
Cargo Coffee © Tuulia Kolehmainen

(Cargo Coffee + Vegetarian FoodRuoholahdenranta 8, ma-pe klo 7.30-22, la 10-22, su 10-16)

Konttiin rakennettu rento kasvisravintola sijaitsee keskellä uutta Helsinkiä Kampin, Ruoholahden ja Jätkäsaaren solmukohdassa. Kontin katolla on terassi. Ruoka on maidotonta ja gluteenitonta eikä sisällä valkoista sokeria. Viikonlopun aamiaiselle kannattaa varata pöytä etukäteen.

Muita uusia ja kokeilemisen arvoisia kahviloita Helsingissä ovat esimerkiksi:

Jälleen keskustan Lasipalatsiin avautunut Cafe Java, Kaisaniemessä Artisan Cafe, Töölöntorilla Relove (myös kirpputori), Kalliossa Early Bird (erikoistunut aamiaisiin), Camel Cafe (somalialainen) ja Daniel’s Cafe ja Vallilassa Designcafe Helsinki.

© Elisa Helenius

Lataa ilmainen DayTripster App

Elisa Helenius

Jo kesästä 2004 lähtien Punavuoressa asunut paljasjalkainen helsinkiläinen. Elisa rakastaa merta ja reissaa mielellään sykkivissä suurkaupungeissa ja historiallisissa pikkukaupungeissa. Hän on vapaa toimittaja, kulttuuribloggaaja (Sateenkaarenmaalari-blogi), yleisen kirjallisuustieteen maisteri ja maaliskuussa 2021 valmistunut medianomi.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *