Matkailijan Olotila pop up – Torikorttelit 3.–29.5.

TRIPSTERI JA SEIKKAILIJATTARET VALTAAVAT TORIKORTTELIT! 
SEURAA OHJELMAA!
Toukokuun ajan Matkailijan Olotila vastaa matkakaipuuseen ja palvelee monipuolisella ohjelmistollaan Helsingin Torikortteleiden ihastuttavassa liiketilassa osoitteessa Aleksanterinkatu 28, Senaatintorin kupeessa. Seuraa tätä päivittyvää sivua ja osallistu! Tulossa muun muassa paljon arvontoja sekä huippumielenkiintoista, matkailua ja matkaunelmia ylistävää ohjelmaa.

Torikortteleiden tilat on saatu käyttöön Torikortteleilta. Yhteistyössä myös: PING Helsinki.
Kuva: Camilla Bloom, Torikorttelit

Mikä on Matkailijan Olotila?

Torikortteleissa Kiseleffin talossa matkahaaveillaan koko toukokuun ajan. Matkailuala on kärsinyt jo tarpeeksi! Haluamme tuoda matkailua esiin taas positiivisessa valossa ja tukea matkailuelinkeinoa, kotimaassa vielä pysyen mutta unelmien siivin kaukomaille reissaten. Nyt taiotaan aitoa reissumeininkiä!

Tarvitsemme Matkailijan Olotilaa – sitä tunnetta, kun mieli vaeltaa maisemaan jossakin muualla. Aivot alkavat suunnitella, piirtää reittiä kartalle. Kihelmöi, jännittää ja innostaa.

Upean vehreä ja taidetta tulvillaan oleva Matkailijan Olotila on auki 29.5. saakka rajoitusten puitteissa pop up -hengessä paikan päällä sekä etäyhteyksin jokaiseen kotiin.

Matkailijan Olotila on popup-puoti ja kohtaamispaikka, rentoutumis- ja lekottelukeidas, galleria, kukkakauppa, kirjakauppa, hoitola, virtuaalisauna, hiekkaranta, unelmien matkakohde keskellä kaupunkia. Olotila tila, jossa Ollaan!

Tervetuloa paikan päälle tekemään ostoksia, nauttimaan galleriataiteesta, ihailemaan (ja shoppailemaan) Vihersisustus Hetken huumaavaa kasvimaailmaa, nauttimaan matkailutunnelmasta sileän hiekan ja palmunlehvien äärelle sekä tapaamaan meitä ja muita samanhenkisiä reissareita.

Torikortteleiden (Olo)tilan valtaavat matkamediat Tripsteri ja Seikkailijattaret.

Tripsteri & Seikkailijattaret - Tilanvaltaajat, Torikorttelit

Aukioloajat

Osoite: Aleksanterinkatu 28, Torikorttelit

Arkisin maanantaista perjantaihin klo 10.00–18.00.

Lauantaisin klo 12.00–18.00.

Seuraamme kävijärajoituksia ja tarjoamme käsidesin ja maskeja. Muista turvavälit!

Aktiivista ohjelmaa Insta Livessä – seuraa Tripsterin Instagram-kanavaa!

Popup-puoti

Matkailijan Olotilassa on myynnissä muun muassa Tripsterin ihanimpia matkaoppaita edulliseen tarjoushintaan, muita matkailukirjoja, vastuullisia koruja, kasseja ja sisustustuotteita, matkakosmetiikkaa ja aurinkovoiteita, mocktaileja ja ayurvedisia juomia, Kaurilan Saunan tuoksuvaa luonnonkosmetiikkaa, Vihersisustus Hetken viherkasveja ja taideprinttejä, taidekortteja ja tauluja. Saatavilla on myös matkateemaisen kampaamo-hoitola Arohan hierontahoitoja biitsihengessä. Tule nauttimaan matkailun tunnelmasta, Tiki-baari-fiiliksestä, hiekasta jalkojen alla, matkalla olemisen leikistä…

Ihana aamu – varaa hemmotteluhetki itsellesi, kahdestaan tai porukalla

Kuva: Camilla Bloom, Torikorttelit

Varaa matkahaaveiluaikaa hemmotteluhoidolla sinulle ja ystävillesi! Maanantai- ja keskiviikkoaamuisin Matkailijan Olotilassa Helsingin Torikortteleissa on mahdollista ottaa tunnin irtiotto ja olla oikeasti lomalla.

Hyvinvointimatka on mielentila! Varaa oma Ihana aamu -aikasi nyt ja ole ripeä, sillä jokaiselle matkalle mahtuu samaan aikaan vain kuusi lomailijaa.

Hemmottelupaketti kahdelle on kuin pieni matka. Hyvinvointimatka sisältää terveysjuoman, pienen aamiaisen, jalkakylvyn, päähieronnan (noin 15 min) sekä mahdollisuuden rentoutua ja upottaa varpaat hiekkaan. Kokonaisuuden kesto noin 1h. Paketti räätälöidään yksilöllisesti! Hinta 118€ kahdelle eli 59€/hlö.

TAI

Varaa aika max. kuuden hengen porukalla. Tässäpä kevätpiristys ystävyksille, työkaveruksille, tyky-päiville tai vaikka suvun kesken! Ihanan aamun kesto noin 1h ja hinta 199€ / porukka (hinta koko porukalle).

Ajanvaraukset Arohan kautta: https://varaa.timma.fi/arohahelsinki Ohje: valitse kategoria Matkailijan Olotila, varaa paketti ja aika.

Hoitopaketteja on tarjolla klo 10–13. Tuo ystäväsi yllättymään ”tropiikkiin”! Otamme jokaiseen Ihanaan aamuun yhteensä kuusi hemmoteltavaa ja pidämme huolen hygieniasta sekä turvaetäisyyksistä.

LISÄKSI walk-in-aikoja yksittäisille ja kaksittaisille kävijöille 15-30min, 20-30 euroa, kysy lisää: [email protected] tai tule kurkkaamaan paikan päälle maanantaisin tai keskiviikkoisin.

Ohjelma

Virtuaalimatkailtoja tiistai-iltaisin (Zoom/Teams)

Tiistai-iltaisin virtuaalimatkaillaan maailmalla suomalaisten paikallisoppaiden seurassa. Nämä matkat emännöidään tai isännöidään sekä kohteista että Torikortteleista käsin – sinä osallistut kotisohvalta Zoomin tai Teamsin välityksellä. Osta oma matkasi kohdekohtaisista linkeistä (alla) ja seuraa myös somearvontojamme Facebookissa! Arvomme sekä ilmaisia matkoja että osallistujien kesken yllätyspalkintoja.

4.5. klo 18.30 Islannin ympäri – uniikki roadtrip kotisohvalta, oppaana Satu Rämö

11.5. klo 18.30 Laosin Luang Prabang, oppaana Antti Helin

18.5. klo 18.30 Kiertomatka Sansibarin saaren ympäri, oppaana Aino Tanhua

25.5. klo 18.30 Karibian Martinique, oppaana Meri Saaristo (varauslinkki tulossa)

Yhteistyössä: Naantalin Matkakaupan Virtuaalimatka.fi

Livekeskusteluja torstai-iltaisin (IG TV)

Torstai-iltaisin klo 18.30 alkaen IG Livet auki! Myös tallenteeksi jäävissä lähetyksissä keskustellaan ajankohtaisista matkailun ilmiöistä sekä kaupunkikulttuurin murroksesta. Juontaja: Paula Kultanen Ribas.

6.5. klo 18.30 Paneelikeskustelu: Mitä on virtuaalimatkailu? Keskustelijoina Laura Olin (Zoan) ja Katri Kantoniemi (Tripsteri).

13.5. Helatorstai – suljettu

20.5. klo 18.30 Paneelikeskustelu: Hidasta matkailua, keskustelijoina Kati Kelola (Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkailuun, Gummerus 2021) ja Katja Vaulio (Hidasta matkaa Vastuullinen matkailija maailmalla, Minerva 2021).

27.5. klo 18.30 Paneelikeskustelu: Kaupunkikulttuuria ja citymaalaisuutta, keskustelijoina Yhteismaa ry.:n Tanja Jänicke sekä Pauliina Seppälä, Citymaalaiset-työryhmän yksi perustajista.

Tule mukaan: Tripsterin IG

Seikkailijattarien ja seikkailijoiden kohtaamisia perjantaisin

Saavu rohkeasti Olotilaan viikonlopun kynnyksellä kohtaamaan toisia matkalaisia ja ehkäpä vaikka sopimaan matkatreffit! Perjantai on toivoa täynnä! Tila auki normaalisti, mutta illalla saattaa olla erikoisohjelmaa Friday I’m in love -teemalla. Seuraa ilmoittelua: Seikkailijattarien IG

Taidenäyttely

Matkailijan Olotila on myös taidegalleria! Tilassa järjestetään Aoi Yoshizawan ja sisarusten Laura Gröndahlin ja Riikka Gröndahlin yhteinen popup-taidenäyttely. Lue taitelijoista lisää täältä. Ellet pääse paikan päälle, on Instagramissamme luvassa myös etätaidenäyttelyitä ja taiteilijahaastatteluita. Tilassa on myös Malaika Mollelin teos.

Matkailijan Olotila on myös taidegalleria

Taidelauantai: matkakollaasipaja ja taiteilijavierailuja

Taidelauantai tarjoaa pienen porukan matkakollaasiaskartelua ja taidenäyttelylähetyksiä.

Lähettääkö tai saako kukaan enää postikortteja maailmalta? Postikorttikollaasi-työpajassa askarrellaan matkamuistoja menneiltä reissuilta tai unelmoidaan paikoista, joissa ei ole vielä käyty. Valmiin postikortin voi pitää itsellään tai lähettää eteenpäin. Kivaa, sakset, paperi! Ja vähän liimaa.

Taidekasvattaja Liini Laes vetää kiehtovia pajoja eri teemoilla kolmena lauantaina. Työskentelyaikaa on varattu n. tunti / askartelija, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan koronarajoitusten puitteissa. Valmiit työt kuvataan Instagram-näyttelyymme! Pajoja on porrastetusti, kerrallaan mahtuu 4-5 henkeä. Jos haluat varata paikan etukäteen, meilaa: liini(at)lakula.fi

8.5. klo 12-15 Postikorttikollaasi: Makumatka. (Hinta 10 euroa/osallistuja)

22.5. klo 12-15 Postikorttikollaasi: Japani & Aasia, vieraana taitelija Aoi Yoshizawa (Hinta 10 euroa/osallistuja)

29.5. klo 12-15 Postikorttikollaasi: Unelmaloma. (Hinta 10 euroa/osallistuja)

Open Stage

Tuntuuko siltä, että asiaa matkailusta olisi, mutta kuulijat puuttuvat? Torikortteleissa käynnistyy vapaamuotoinen Open Stage – matkailun puheenvuoro. Saavu paikalle herättämään keskustelua, kertomaan omasta matkailutyylistäsi, jakamaan matkakertomus, puhumaan vastuullisesta matkailusta, esittämään matkailuaiheisia runoja, mitä vain! 

OPEN STAGE: Arkisin klo 1316 – astu vain sisään tai ota yhteyttä etukäteen: Ota yhteyttä

Vapaamuotoinen Open Stage antaa striimattavan puheenvuoron jokaiselle, jolla on matkailusta asiaa. Esitykset ja/tai tallenteet näytetään IG TV:ssä.

Japan Day lauantaina 22.5.

Toukokuu on täynnä pinkkejä unelmia. Matkailijan Olotilassa järjestetään Japani-teemapäivä, jonka aikana muun muassa matkustetaan virtuaalisesti Nikkon temppelikaupunkiin katsomaan ihastuttavia kirsikankukkia, tutustutaan japanilaiseen teehen ja parhaisiin ruokiin, matkustetaan virtuaalimatkalle populaarikulttuurin Tokioon sekä keskustellaan japanilaisesta taiteesta kuvataiteilija Aoi Yoshizawan kanssa. Seuraa tätä sivua! Suurin osa ohjelmasta IG TV:n, IG-stoorien ja Zoomin välityksellä, mutta myös paikan päällä on Japani-aiheisia kirjoja, Japani-aiheisia arvontoja ja Japani-postikorttikollaasipaja. Sugoi!

XR Sauna – tule pelaamaan saunapeliä ja voita!

Matkailijan Olotila ei ole pelkkää eksoottista kaukomaata vaan myös suloista supi-Suomea! Eli totta kai meillä on myös sauna! Se tosin ei tarjoa fyysisiä löylyjä, mutta saavu pelaamaan ilmaista XR saunapeliä ja voittamaan yllätyspalkinto! Ohjeet saunamme seinällä. Saunaan voi myös saapua istumaan rentoihin saunatuoleihin vaikkapa kirjan kera oman rauhan soppeen.

Tulossa lisäksi

Suuri saunawebinaari ke 26.5.

Kiehtova lähetys virtuaalisaunomisesta ja suomalaisten saunaperinteiden tuotteistamisesta, suunnattu saunayrittäjille ja kaikille saunojille, joita kiinnostavat saunomiseen liittyvät innovaatiot. Mukana löylyissä: Tampereen Saunakonkeli! Lisää tietoa tulossa pian.

Livekeikka!

Heti kun sallittua! Seuraa ilmoitteluamme!

Yrittäjät – huomio tänne!

Sen lisäksi, että Matkailijan Olotila on paikka matkatarinoiden jakoon, on se myös kätevä näyttämö yrityksille. Meillä on nyt erikoistarjous juuri sinulle!

Haluaisitko esitellä yrityksesi suurelle joukolle suomalaisia matkailijoita luotettavien matkamedioiden sosiaalisen median kautta? Seikkailijattaret ja Tripsteri tavoittavat yhdessä tuhansia matkailijoita! Tarjoamme matkailualaan liittyville yrityksille (myös pienille!) edullista mahdollisuutta saada näkyvyyttä ja nostaa itsensä parrasvaloihin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää! Autamme tarvittaessa teknisessä toteutuksessa.

Seikkailijattaret

Seikkailijattaret etukortti

Matkailijan Olotilamme kumppani Seikkailijattaret on Suomen ensimmäinen naisille suunnattu yhteisöllinen verkkomedia, matkainspiraation tukikohta ja reissunaisten yhteisö. Seikkailijattarien uutuustuotteena on Seikkailijattaren etukortti, joka mahdollistaa yhteisölle lukuisia matkailu- ja elämysetuja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *