Matkailijan Olotila pop up – Torikorttelit 3.–29.5.

TRIPSTERI JA SEIKKAILIJATTARET VALTAAVAT TORIKORTTELIT! 
SEURAA OHJELMAA!
Toukokuun ajan Matkailijan Olotila vastaa matkakaipuuseen ja palvelee monipuolisella ohjelmistollaan Helsingin Torikortteleiden ihastuttavassa liiketilassa osoitteessa Aleksanterinkatu 28, Senaatintorin kupeessa. Seuraa tätä päivittyvää sivua ja osallistu! Tulossa muun muassa paljon arvontoja sekä huippumielenkiintoista, matkailua ja matkaunelmia ylistävää ohjelmaa.

Torikortteleiden tilat on saatu käyttöön Torikortteleilta. Yhteistyössä myös: PING Helsinki.
Kuva: Camilla Bloom, Torikorttelit

Mikä on Matkailijan Olotila?

Torikortteleissa Kiseleffin talossa matkahaaveillaan koko toukokuun ajan. Matkailuala on kärsinyt jo tarpeeksi! Haluamme tuoda matkailua esiin taas positiivisessa valossa ja tukea matkailuelinkeinoa, kotimaassa vielä pysyen mutta unelmien siivin kaukomaille reissaten. Nyt taiotaan aitoa reissumeininkiä!

Tarvitsemme Matkailijan Olotilaa – sitä tunnetta, kun mieli vaeltaa maisemaan jossakin muualla. Aivot alkavat suunnitella, piirtää reittiä kartalle. Kihelmöi, jännittää ja innostaa.

Upean vehreä ja taidetta tulvillaan oleva Matkailijan Olotila on auki 29.5. saakka rajoitusten puitteissa pop up -hengessä paikan päällä sekä etäyhteyksin jokaiseen kotiin.

Kuva: Camilla Bloom, Torikorttelit

Matkailijan Olotila on popup-puoti ja kohtaamispaikka, rentoutumis- ja lekottelukeidas, galleria, kukkakauppa, kirjakauppa, hoitola, virtuaalisauna, hiekkaranta, unelmien matkakohde keskellä kaupunkia. Olotila tila, jossa Ollaan!

Tervetuloa paikan päälle tekemään ostoksia, nauttimaan galleriataiteesta, ihailemaan (ja shoppailemaan) Vihersisustus Hetken huumaavaa kasvimaailmaa, nauttimaan matkailutunnelmasta sileän hiekan ja palmunlehvien äärelle sekä tapaamaan meitä ja muita samanhenkisiä reissareita.

Torikortteleiden (Olo)tilan valtaavat matkamediat Tripsteri ja Seikkailijattaret.

Tripsteri & Seikkailijattaret - Tilanvaltaajat, Torikorttelit

Aukioloajat

Osoite: Aleksanterinkatu 28, Torikorttelit

Arkisin maanantaista perjantaihin klo 10.00–18.00.

Lauantaisin klo 12.00–18.00.

Seuraamme kävijärajoituksia ja tarjoamme käsidesin ja maskeja. Muista turvavälit!

Aktiivista ohjelmaa Insta Livessä – seuraa Tripsterin Instagram-kanavaa!

Popup-puoti – kevään parhaat lahjavinkit juhliin!

Matkailijan Olotilassa on myynnissä muun muassa Tripsterin ihanimpia matkaoppaita edulliseen tarjoushintaan, muita matkailukirjoja, vastuullisia koruja, kasseja ja sisustustuotteita, matkakosmetiikkaa ja aurinkovoiteita, mocktaileja ja ayurvedisia juomia, Kaurilan Saunan tuoksuvaa luonnonkosmetiikkaa, Vihersisustus Hetken viherkasveja ja taideprinttejä, taidekortteja ja tauluja. Saatavilla on myös matkateemaisen kampaamo-hoitola Arohan hierontahoitoja biitsihengessä. Tule nauttimaan matkailun tunnelmasta, Tiki-baari-fiiliksestä, hiekasta jalkojen alla, matkalla olemisen leikistä…

Ohjelma

Virtuaalimatkailtoja tiistai-iltaisin (Zoom/Teams)

Tiistai-iltaisin virtuaalimatkaillaan maailmalla suomalaisten paikallisoppaiden seurassa. Nämä matkat emännöidään tai isännöidään sekä kohteista että Torikortteleista käsin – sinä osallistut kotisohvalta Zoomin tai Teamsin välityksellä. Osta oma matkasi kohdekohtaisista linkeistä (alla) ja seuraa myös somearvontojamme Facebookissa! Arvomme sekä ilmaisia matkoja että osallistujien kesken yllätyspalkintoja.

4.5. klo 18.30 Islannin ympäri – uniikki roadtrip kotisohvalta, oppaana Satu Rämö

11.5. klo 18.30 Laosin Luang Prabang, oppaana Antti Helin

18.5. klo 18.30 Kiertomatka Sansibarin saaren ympäri, oppaana Aino Tanhua

25.5. klo 18.30 Karibian upea Martinique, oppaana Meri Saaristo

Yhteistyössä: Naantalin Matkakaupan Virtuaalimatka.fi

Sauna Day ke 26.5. – IG Live klo 12.15-12.45!

Toukokuun viimeinen keskiviikko on omistettu suomalaiselle saunalle. Olotilamme minisaunassa vierailee tamperelainen Saunakonkeli kertomassa saunaoppaan urasta sekä esittelemässä XR Rajaportin sauna -virtuaalielämystä. 360-tekniikalla toteutettu kuunneltava, katseltava ja pelattava Rajaportin saunakierros on DayTripsterin ja Saunakonkelin uusi yhteistuotanto. Saunasta ja suomalaisista saunaperinteistä keskustellaan IG Livessä klo 12.15seuraa Tripsterin Instagram-kanavaa! Lataa DayTripster App ilmaiseksi sovelluskaupoista ja etsi sieltä Tampere. Sitten pyydystämään villejä saunatonttuja!

Saunomisen spesiaalipäivänä Kaurilan saunan kaikki tuotteet Matkailijan Olotilassa alennuksessa!

Livekeskusteluja torstai-iltaisin (IG TV)

Torstai-iltaisin klo 18.30 alkaen IG Livet auki! Myös tallenteeksi jäävissä lähetyksissä keskustellaan ajankohtaisista matkailun ilmiöistä sekä kaupunkikulttuurin murroksesta. Juontaja: Paula Kultanen Ribas.

6.5. klo 18.30 Paneelikeskustelu: Mitä on virtuaalimatkailu? Keskustelijoina Laura Olin (Zoan) ja Katri Kantoniemi (Tripsteri).

13.5. Helatorstai – suljettu

20.5. klo 18.30 Paneelikeskustelu: Hidasta matkailua, keskustelijoina Kati Kelola (Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkailuun, Gummerus 2021) ja Katja Vaulio (Hidasta matkaa Vastuullinen matkailija maailmalla, Minerva 2021).

27.5. klo 18.30 Paneelikeskustelu: Kaupunkikulttuuria ja citymaalaisuutta, keskustelijoina Yhteismaa ry.:n Tanja Jänicke sekä Pauliina Seppälä, Citymaalaiset-työryhmän yksi perustajista.

Tule mukaan: Tripsterin IG

Seikkailijattarien ja seikkailijoiden kohtaamisia perjantaisin

Saavu rohkeasti Olotilaan viikonlopun kynnyksellä kohtaamaan toisia matkalaisia ja ehkäpä vaikka sopimaan matkatreffit! Perjantai on toivoa täynnä! Tila auki normaalisti, mutta illalla saattaa olla erikoisohjelmaa Friday I’m in love -teemalla. Seuraa ilmoittelua: Seikkailijattarien IG

Taidenäyttely

Matkailijan Olotila on myös taidegalleria! Tilassa järjestetään Aoi Yoshizawan ja sisarusten Laura Gröndahlin ja Riikka Gröndahlin yhteinen popup-taidenäyttely. Lue taitelijoista lisää täältä. Ellet pääse paikan päälle, on Instagramissamme luvassa myös etätaidenäyttelyitä ja taiteilijahaastatteluita. Tilassa on myös Malaika Mollelin teos.

Matkailijan Olotila on myös taidegalleria

Ihana aamu – tule hemmotteluhetkeen!

Kuva: Camilla Bloom, Torikorttelit

Maanantai- ja keskiviikkoaamupäivisin Matkailijan Olotilassa Helsingin Torikortteleissa on mahdollista ottaa irtiotto ja olla oikeasti lomalla. Tule kokemaan rentouttava oma hetki vaikka lounasreissulla: 15 minuutin pikahoitoon kuuluu ihana päähieronta, raikas terveysjuoma ja lekottelua rantatuolissa (15e). Voit myös varata oman aikasi: [email protected]

Taidelauantai: matkakollaasipaja ja taiteilijavierailuja

Taidelauantai tarjoaa pienen porukan matkakollaasiaskartelua ja taidenäyttelylähetyksiä.

Lähettääkö tai saako kukaan enää postikortteja maailmalta? Postikorttikollaasi-työpajassa askarrellaan matkamuistoja menneiltä reissuilta tai unelmoidaan paikoista, joissa ei ole vielä käyty. Valmiin postikortin voi pitää itsellään tai lähettää eteenpäin. Kivaa, sakset, paperi! Ja vähän liimaa.

Taidekasvattaja Liini Laes vetää kiehtovia pajoja eri teemoilla kolmena lauantaina. Työskentelyaikaa on varattu n. tunti / askartelija, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan koronarajoitusten puitteissa. Valmiit työt kuvataan Instagram-näyttelyymme! Pajoja on porrastetusti, kerrallaan mahtuu 4-5 henkeä. Jos haluat varata paikan etukäteen, meilaa: liini(at)lakula.fi

8.5. klo 12-15 Postikorttikollaasi: Makumatka. (Hinta 10 euroa/osallistuja)

22.5. klo 12-15 Postikorttikollaasi: Japani & Aasia, vieraana taitelija Aoi Yoshizawa (Hinta 10 euroa/osallistuja)

29.5. klo 12-15 Postikorttikollaasi: Unelmaloma. (Hinta 10 euroa/osallistuja)

Open Stage

Tuntuuko siltä, että asiaa matkailusta olisi, mutta kuulijat puuttuvat? Torikortteleissa käynnistyy vapaamuotoinen Open Stage – matkailun puheenvuoro. Saavu paikalle herättämään keskustelua, kertomaan omasta matkailutyylistäsi, jakamaan matkakertomus, puhumaan vastuullisesta matkailusta, esittämään matkailuaiheisia runoja, mitä vain! 

OPEN STAGE: Arkisin klo 1316 – astu vain sisään tai ota yhteyttä etukäteen: Ota yhteyttä

Vapaamuotoinen Open Stage antaa striimattavan puheenvuoron jokaiselle, jolla on matkailusta asiaa. Esitykset ja/tai tallenteet näytetään IG TV:ssä.

Japan Day lauantaina 22.5.

Toukokuu on täynnä pinkkejä unelmia. Matkailijan Olotilassa järjestetään Japani-teemapäivä, jonka aikana muun muassa matkustetaan virtuaalisesti Nikkon temppelikaupunkiin katsomaan ihastuttavia kirsikankukkia, tutustutaan Heikki Valkaman johdolla japanilaisiin parhaisiin ruokiin, lennetään virtuaalimatkalle populaarikulttuurin Tokioon sekä keskustellaan japanilaisesta taiteesta ja Suomen ja Japanin suhteesta kuvataiteilija Aoi Yoshizawan kanssa. Suurin osa ohjelmasta IG TV:n, IG-stoorien ja Zoomin välityksellä, mutta myös paikan päällä on Japani-aiheisia arvontoja, myynnissä Tripsterin Tokio-opasta tarjoushintaan sekä hurmaava Japani-kollaasitaidepaja, osallistu taideteoksen valmistamiseen! Pidämme huolen koronaturvallisuudesta. Sugoi!

XR Sauna – tule pelaamaan saunapeliä ja voita!

Matkailijan Olotila ei ole pelkkää eksoottista kaukomaata vaan myös suloista supi-Suomea! Eli totta kai meillä on myös sauna! Se tosin ei tarjoa fyysisiä löylyjä, mutta saavu pelaamaan ilmaista XR saunapeliä ja voittamaan yllätyspalkinto! Ohjeet saunamme seinällä. Saunaan voi myös saapua istumaan rentoihin saunatuoleihin vaikkapa kirjan kera oman rauhan soppeen.

Yrittäjät – huomio tänne!

Sen lisäksi, että Matkailijan Olotila on paikka matkatarinoiden jakoon, on se myös kätevä näyttämö yrityksille. Meillä on nyt erikoistarjous juuri sinulle!

Haluaisitko esitellä yrityksesi suurelle joukolle suomalaisia matkailijoita luotettavien matkamedioiden sosiaalisen median kautta? Seikkailijattaret ja Tripsteri tavoittavat yhdessä tuhansia matkailijoita! Tarjoamme matkailualaan liittyville yrityksille (myös pienille!) edullista mahdollisuutta saada näkyvyyttä ja nostaa itsensä parrasvaloihin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää! Autamme tarvittaessa teknisessä toteutuksessa.

Seikkailijattaret

Seikkailijattaret etukortti

Matkailijan Olotilamme kumppani Seikkailijattaret on Suomen ensimmäinen naisille suunnattu yhteisöllinen verkkomedia, matkainspiraation tukikohta ja reissunaisten yhteisö. Seikkailijattarien uutuustuotteena on Seikkailijattaren etukortti, joka mahdollistaa yhteisölle lukuisia matkailu- ja elämysetuja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *