Kuvataiteen Helsinki -audiokierros kutsuu taidematkalle

Pääkuva: Os Gemeoksen ja EGSin yhdessä maalaama teos Baanalla © Tuulia Kolehmainen

Helsinki on upea taidekaupunki! Lähde DayTripsterin äänitarinakierrokselle "Kuvataiteen Helsinki" tutustumaan Helsingin taidehelmiin. Kuljemme gallerioissa ja katselemme julkista taidetta, inspiroidumme villistä katutaiteesta ja tilateoksista ja kurkistamme kiinnostavimpiin museoihin ja taidepuoteihin. Kuulemme myös kiehtovia, suomalaisia taiteilijatarinoita.

Kuvataiteen Helsinki -kierroksella ovat mukana seuraavat 12 äänitarinaa sekä lisäksi DayTripster-sovelluksen muita taidenostoja, kuten tärkeimpiä museoita ja hauskimpia designyllätyksiä. Löydät sovelluksen kartalta kohteet reittiohjeineen, ja voit myös merkitä omia suosikkeja talteen ja luoda niistä omia kierroksia. Luurit korville ja nauttimaan seikkailusta! Kierros maksaa tarjouksena 1.09 euroa.

LATAA KIERROS SOVELLUSKAUPOISTA TAI TÄMÄN LINKIN KAUTTA!

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Löydät kierroksen Suomi / Helsinki -osion kierroslistalta nimellä “Kuvataiteen Helsinki”

Kierros on suunniteltu yhteistyössä Helsinki Marketingin kanssa.

1. Ruttopuiston seudun galleriat

Galerie Forsblom © Tuulia Kolehmainen

Kiintoisin nykytaiteen galleriakeskittymä ihastuttaa

Lähde kaupungin kiehtovimmalle galleriaseikkailulle! Ruttopuiston eli Vanhan kirkkopuiston seutu on takuuvarmaa galleriafanin aluetta. Alueella on useita laadukkaita gallerioita, joissa on esillä eturivin ja takarivin kiinnostavaa nykytaidetta. Kuuntele galleriaesittelyt!

2. Baanan katutaide

© Tuulia Kolehmainen
Bladen ja Mick La Rockin teos Baanalla © Tuulia Kolehmainen

Rento ja taiteellinen kevyen liikenteen väylä

Helsinki on hiljalleen avannut katutaiteen nuppunsa kohti kunnon loistoa niiden kieltovuosien jälkeen, kun graffitteja hiki hatussa kuurattiin pois katukuvasta. Katutaiteen suosio on kasvanut huimasti, ja nykyään taiteilijoilla on useita kanavia harjoittaa luovuuttaan keskellä kaupunkia. Kävele Baanaa pitkin ja kuuntele poiminnat parhaasta tarjonnasta!

3. Suomen valokuvataiteen museo K1

Suomen valokuvataiteen museo K1 © Tuomas Uusheimo

Valokuvataiteen helmiä Kämp Galleriassa

Kaapelitehtaan Suomen valokuvataiteen museon ohella paras paikka nähdä valokuvaa on Aleksanterinkadun K1. Sukella Kämp Gallerian alimman kerroksen mystisiin kuvamaailmoihin ja kuuntele pieni tarina suomalaisen valokuvataiteen esittämisen historiasta.

4. Erottajan tilateos

Usko, toivo ja rakkaus © Tuulia Kolehmainen
Usko, toivo ja rakkaus © Tuulia Kolehmainen

Svenska Teaternin “Usko, Toivo ja Rakkaus” ja prosenttitaide

Julkinen tila on kuin kaupungin kasvot, ja siksi Helsingin ulkonäköä kannattaa somistaa. Tilateoksia on nykyään jo miltei joka kolkassa virkistämässä kaupunkikuvaa. Helsingin kaupungin taidemuseo HAM ylläpitää taidekokoelmaa, jonka 9000 teoksen joukkoon kuuluvat myös julkiset taideteokset. Kuuntele Erottajan tilateoksen tarina ja lisää tietoa prosenttiperiaatteesta.

5. Musiikkitalon Gaia

Gaia, Musiikkitalo. kuvanveistäjä: Kirsi Kaulanen, kuva: Jussi Tiainen
Gaia, Musiikkitalo. kuvanveistäjä: Kirsi Kaulanen, kuva: Jussi Tiainen

Julkisten taideteosten jumalatar

Musiikkitalon kävijä ei voi olla huomaamatta loisteliasta Gaia-teräsveistosta, joka kohoaa aulan katon tuntumassa 10 metriä korkeana ja näkyy myös ulos Mannerheimintielle. Gaia on eräs esimerkki julkisten ja puolijulkisten tilojen taiteesta, jota Helsingissä on ihailtavan paljon. Kuuntele jumalattaren tarina!

6. Salakauppa

Salakauppa © Tuulia Kolehmainen
Salakauppa © Tuulia Kolehmainen

Upeiden löytöjen designkioski

Moni Helsingin-matkaaja huomioi tämän pienen kioskin näköisen minipuodin Postitalon nurkalla. Kioski se onkin, nimittäin designtuotteiden salakauppa! Jos osut paikalle, kun puoti on kiinni, vietä silti tovi ihaillen lasi-ikkunoiden antia. Tämän kaupan tuotteet ovat todellisia löytöjä. Kuuntele Salakaupan tarina!

7. Glasshouse Helsinki & Lokal Helsinki

Lokal Aleksi Store
Lokal Aleksi Store © GH, Lokal

Modernissa konseptikaupassa uutta designia ja taidetta

Aleksanterinkadun designkeskittymä on mitä mielenkiintoisin paikka hankkia tuliaisia ja lahjoja sekä tutustua suomalaisten pienyrittäjien uutuuksiin. Paikka yhdistää eri aloja ja muistaa laajalla, kaiken kattavalla horisontilla vastuullisuuden ja tuotantoketjun läpinäkyvyyden. Kuule lisää innovatiivisten ideoiden edelläkävijästä!

8. Marita Liulia

Marita Liulia Studio
© Marita Liulia Studio

Uniikin artistin tarina

Eräs kiinnostava suomalainen taiteilijanimi on Marita Liulia, joka nimetään usein yhdeksi Suomen ensimmäisistä multimediataiteilijoista. Liulian osaamiseen kuuluu myös maalauksia, valokuvia, videoita, pelejä, lyhytelokuvia, tanssiteoksia ja kirjoja. Kuuntele, mistä Liulia ammentaa voimaa, mikä on ollut hänen elämänsä suurin haaste ja millaista elämää hän haluaa elää.

9. Tom of Finlandin kotitalo

Tom of Finlandin kotitalo Ullanlinnassa © Tuulia Kolehmainen
Tom of Finlandin kotitalo Ullanlinnassa © Tuulia Kolehmainen

Tom of Finland Suomen keulakuvana

Vaella Tom of Finlandin muistolaatalle ja kuuntele samalla Touko Valio Laaksosen tarina. Kuka oli salaisuuksiaan varjeleva mies kohutaiteilija Tom of Finlandin taustalla? Mistä syntyi kiinnostus univormuissa pullisteleviin miehiin ja rohkeniko Laaksonen koskaan astua kaapista?

10. Amos Rex

Amos Rex © Tuulia Kolehmainen
Amos Rex © Tuulia Kolehmainen

Kaupungin kiehtovin taidemuseo

Jännittävä museo sijoittuu maan alle ja tarjoaa kaupungin kiinnostavinta uutta arkkitehtuuria, elävän kaupunkitilan ja tietenkin joukon kiehtovia taidenäyttelyitä. Amos Rex on erikoinen luomus niin sisältä kuin pihamaan puoleltakin kumpumaisine kupoliholveineen. Kuuntele Amos Rexin tarina ja saavu kokemaan taide-elämys – tai kiipeilemään pihamaan ”tötteröihin”!

11. Tove Janssonin ateljee ja muistolaatta

Tove Jansson © Tuulia Kolehmainen
Tove Jansson © Tuulia Kolehmainen

Täällä Tove työskenteli, asui – ja keksi muumit!

Rakastettu muumitaiteilijamme Tove Jansson asui Ullanlinnankadulla ja teki ateljeessaan töitä vuodesta 1944 alkaen aina kuolemaansa saakka. Näet talon seinässä muistolaatan ja reliefin nuoren Tove Janssonin kasvoista. Reliefi on Toven isän, kuvanveistäjä Victor Janssonin tekemä. Laatan on suunnitellut Carl Henning. Laatassa lukee: ”Tove Jansson bodde här / asui täällä 1944-2001”, ja sen toteutti Suomenruotsalainen kirjailijayhdistys. Kuule ateljeen koko dramaattinen tarina ja vinkki, kuinka Toven reliefi voi tuoda onnea!

12. HAM ja Tove Jansson -galleria

HAM, Tove Jansson © Tuulia Kolehmainen
HAM, Tove Jansson © Tuulia Kolehmainen

Kunnianosoitus Tove Janssonin äidille

Helsingin taidemuseon (Helsinki Art Museum) lyhenne HAM on tietoinen kunnianosoitus Tove Janssonin äidille, erittäin tuotteliaalle kuvittajalle Hamille. Kuuntele, millainen nainen Tove Janssonin äiti oli, mikä muumihahmo sai hänestä innoituksensa ja mitä Tove Janssonin galleria pitää sisällään.

Lisäksi bonuksia

Oheisten tarinoiden lisäksi mukana ovat DayTripsterin designsuosikit audiokierrokselta “Yllättävä designkierros Helsingissä” eli Pissaava poika, Keltainen möykky ja Designmetro sekä tekstiesittelyt museoista Ateneum, HAM, Kiasma ja Taidehalli. Lataa siis Kuvataiteen Helsinki -kierros, kun haluat syventää elämystä ja viettää unohtumattoman taidekävelypäivän kuunnellen näitä mielenkiintoisia taustatarinoita.

LATAA KIERROS SOVELLUSKAUPOISTA TAI TÄMÄN LINKIN KAUTTA!

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Löydät kierroksen Suomi / Helsinki -osion kierroslistalta nimellä “Kuvataiteen Helsinki”

Kierros on suunniteltu yhteistyössä Helsinki Marketingin kanssa.

Lue lisää vinkkejä Helsinkiin Tripsterin Helsinki-oppaasta!

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *