Wien – Nähtävyydet

Useimmat Wienin nähtävyydet liittyvät Habsburgien keisarisukuun. Jokaisen keisarin laajentama Hofburgin talvipalatsi hallitsee ensimmäistä kaupunginosaa. Nykyään palatsissa on useita museoita ja juhlatiloja. Niiden lisäksi siellä myös asutaan ja työskennellään toimistoissa. Hofburgin lisäksi ykkösbezirkin suosikki on Tapaninkirkko.

Ensimmäisen kaupunginosan rajalla kulkee Ringstrasse, jonka varrella sijaitsevat esimerkiksi Kansallisooppera, Raatihuone, Luonnonhistoriallinen ja Taidehistoriallinen museo sekä Museokortteli.

Schönbrunnin palatsi on Wienin suosituin nähtävyys kävijämäärillä mitattuna. Sekä palatsi että sitä ympäröivä puisto ovat niin valtavia, että alueella vierähtää helposti vaikka koko päivä. Varsinkin jos käy eläintarhassakin!

Myös 3. kaupunginosassa sijaitseva Belvederen barokkipalatsikin oli aikoinaan keisarinna Maria Teresian omistuksessa. Moni käy Belvederessä nähdäkseen Gustav Klimtin teoksen Suudelma.

Kävelyreitit Wienissä kannattaa suunnitella puistojen läpi. Varaa myös palatsireissuilla aikaa koko alueen tutkimiseen – aina ei edes kannata mennä sisälle. Wieniläiset viettävät puistoissa mielellään aikaansa. Nähtävyyksien välillä ramppaamisen sijaan kannattaakin istahtaa rauhassa penkille ja katsella kaupunkilaisia. Mainio paikka tähän on Volksgarten, joka hurmaa myös ruusujen ystävät.

© Elina Alanne

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *