Vanha keskusta

Innere Stadt, eli ensimmäinen kaupunginosa on Wienin vanha keskusta, joten siellä sijaitsee suurin osa kuuluisista ja perinteisistä nähtävyyksistä. Keskipisteenä on Tapaninkirkko, eli Stephansdom.

Keisarien talvipalatsi, Hofburg, vie ison osan ykköskaupunginosan alueesta. Rakennusryppäässä on monta palatsia ja niillä erittäin monta sisäpihaa. Sen toisella laidalla kulmikkain ovat Albertinan taidemuseo ja Kansallisooppera.

Ringin laidalla sijaitsevat myös Taidehistoriallinen ja Luonnontieteellinen museo. Niiden vastapäätä oleva Museokortteli on jo 7. kaupunginosassa. Ringin ympärillä sijaitsevat myös Raatihuone, Parlamentti ja Volksgartenin puisto.

Ykköseltä löytyvät myös suurimmat pankit ja liikeyritykset, kuten pörssi. Kansainväliset muotiliikkeet ja antiikkikaupat tekevät ykkösestä paremmin toimeentulevien ostosalueen. Ensimmäisessä kaupunginosassa työskentelee viisi kertaa niin paljon ihmisiä kuin siellä on asukkaita. Iltaisin alue hiljentyykin arvokkaasti uinumaan.

Suosituimmat turistikadut ovat Kärtner Strasse, Tuchlauben ja Graben. Jos haluat välttää ihmismassoja, valitse kulkureittisi toisin!

Nähtävyyksiä alueella

Tapaninkirkko, Hofburg, Albertina, Kansallisooppera, Taidehistoriallinen museo, Luonnontieteellinen museo, Raatihuone, Parlamentti, Volksgartenin puisto.

 

© Elina Alanne

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *