Wien – lentokenttä

Wienin lentokentälle kulkevaa City Airport Train, eli CAT-yhteyttä mainostetaan sekä kaupungissa että lentokentällä ahkerasti. Juna ajaa 16 minuutissa lentokentältä Mitte-rautatieasemalle. Lähtiessä osalle lennoista voi tehdä check-inin jo Mittellä.

CAT ajaa puolen tunnin välein, kuten myös lähijuna S7. Kannattaakin miettiä, haluaako maksaa CAT-matkasta Mittelle puolet enemmän, koska matka-ajassa CAT ei ole kuin kymmenisen minuuttia lähijunaa nopeampi. Lähijunassa pääsee jo loman aluksi osaksi kaupungin rytmiä. Sekä CAT että lähijunat ovat aamuyöstä muutaman tunnin kulkematta – tarkista siis aikataulut, jos saavut tai lähdet esimerkiksi kolmen kieppeillä!

Jos olet hommannut Wien-lipun tai aiot ostaa esimerkiksi 24 tunnin lipun Wieniin, lentokentältä ei tarvitse ostaa lippu kuin kaupungin rajalla.

Lentokentälle ajaa myös erityisiä lentokenttäbusseja keskustasta, rautatieasemilta ja Kagranin suunnasta. Myös bussien kulkemisessa on yöllä taukoa. Tarkemmat reitit ja aikataulut löytyvät täältä.

Taksilla lentokentälle pääsee hieman halvemmalla erityisellä lentokenttätaksilla. Esimerkiksi Airportdriver-firma kuskaa matkaajia kentälle ja sieltä pois.

© Elina Alanne

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *