Naschmarkt, napostelijan markkinat Wienissä

Naschmarktin markkina-alue saa kenet hyvänsä hullaantumaan ruuasta. Joskus vain tuntuu, että valitseminen on mahdotonta! Markkinakojut ovat täynnä mitä eksoottisimpia hedelmiä, oliivit ovat suuria kuin luumut ja tuorepasta näyttää kerrankin tuoreelta. Värejä ja tuoksuja on melkein liikaa. Parhaiten pärjääkin nopealla toiminnalla – ostaa liikoja empimättä leipää, juustoja ja falafeleja mukaan piknikille ja pakenee kiireen vilkkaa takavasemmalle.

Naschmarktilla on myös useita leipomopuoteja, suklaakauppoja ja luontaistuotekauppoja. Ja kun Wienissä ollaan, totta kai myös paikallista viiniä!

Naschmarktin lukuisissa ravintoloissa ja niiden ympärillä käy vilkas kuhina. Kaipasi sitten japanilaista, intialaista tai paikallisherkkuja, ne löytää täältä. Monet torialueen ravintoloista ovat wieniläisten mielestä kaupungin parhaita lajissaan. Katsastaa kannattaa ainakin Tewa, Deli, Neni, Nautilus ja Umar.

Naschmarktista on hankala sanoa, että onko se enemmän nähtävyys vai ravintola- ja ruoka-alue. Määrittelyistä ei kannata välittää, mutta alueella kannattaa käydä vaikka ei ruokafanaatikko olisikaan. Lauantaisin kirppislöytöjen rakastajat suuntaavat viereiselle ulkoilmakirpputorille.

4. Linke & Rechte Weinzielen välissä, U4 Kettenbrückengasse
Arkisin kojut noin 6–19, lauantaisin 6–17. Ravintoloilla on omat aukioloaikansa.
www.wienernaschmarkt.eu

© Elina Alanne

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *