Paras aika matkustaa Wieniin?

Wienin Filharmonikkojen konsertti aloittaa perinteisesti vuoden sekä Itävallassa että maailmalla. Jokaiseen vuoteen Wienissä lähdetään tanssien, koska alkuvuonna tanssiaiskausi on kuumimmillaan. Tammi-helmikuu on kuitenkin vilkkaan loppuvuoden jälkeen hotelleille usein hiljaista, joten tuolloin huoneita myydään hyvillä tarjouksilla.

Kevättä kohti Wienin puistot saavat yhä enemmän kukkia ja loistoa. Jo maaliskuussa puistoihin viritellään orvokkeja ja puretaan talven suojauksia. Jos talvi Suomessa on tuntunut pitkältä, hae jo tuolloin kevättunnelmaa Wienistä! Puistot ovat wieniläisille tärkeitä ajanviettopaikkoja – niissä istutaan lukemassa, piknikillä tai ulkoillaan. Piknik-kausi ja huvipuistokausi avataan Praterilla 1. toukokuuta.

Kesä kaupungissa voi olla tukalan kuuma. Pakkaa uikkarit mukaan ja painu ulkouimalaan tai Tonavaan vilvoittelemaan!

Syksyllä ilma on usein vielä syyskuussakin lämmin, mutta ei enää niin tukala. Wienin torit ja ravintoloiden listat täyttyvät satokauden herkuista. Paikalliset suuntaavat viiniviljelmille ja -tupiin. Pikkuhiljaa kaupunki valmistautuu jo jouluun. Marraskuussa aloittavat taas useat joulumarkkina-alueet.

© Elina Alanne

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *