Aseta nyt arpasi Wienin uudenvuoden konserttiin!

Wienin uudenvuoden konsertti kuuluu monen suomalaisperheen perinteisiin aina vuoden ensimmäisenä päivänä. Musiikin lisäksi televisiolähetyksessä viehättävät Kultaisen salin loisto, huikeat kukka-asetelmat ja videot eri puolilta Wieniä ja Itävaltaa.

Moni myös haaveilee konsertin näkemisestä Wienissä. Se onkin hankalammin järjestettävissä! Wienin filharmonikkojen konserttiin ei nimittäin pääse lottovoittorahoilla, vaan asettumalla arvonnan armoille. Arpajaiset pidetään aina jo alkuvuodesta. Arvonta ei siis tarkoita sitä, että liput saa ilmaiseksi. Voittamalla niistä pääsee edes maksamaan.

Kiinnostuksensa seuraavia konsertteja kohtaan voi vuonna 2019 kertoa 2. helmikuuta alkaen. Aika päättyy helmikuun viimeisenä päivänä. Lippuarpajaisiin osallistutaan netissä.

Filharmonikot soittavat vuodenvaihteessa aina saman konsertin kolmesti. Konsertit ovat Musikvereinin Kultaisessa salissa 30. ja 31. joulukuuta sekä 1. tammikuuta. Kaikkiin näihin konsertteihin liput arvotaan. Yhteen konserttiin on arvonnassa noin 900 lippua. Osa salin paikoista menee kunniavieraille ja orkesterin läheisille.

Arvonnassa voi asettua ehdolle jokaiseen konserttiin tai vaikka vain yhteen niistä. Kannattavaa on asettua kaikkiin, koska voittaminen on epätodennäköistä, mutta liput saa varmasti myytyä, vaikka itse ei konserttiin pääsisikään. Jos onni suosii, niin siitä ilmoitetaan maaliskuussa. Konserttimatkaa Wieniin on siis aikaa järjestää useampi kuukausi.

“Arpajaiset pidetään aina jo alkuvuodesta, eli jos haluat konserttimatkalle, toimi nyt! Arvonta ei tarkoita sitä, että liput saa ilmaiseksi. Voittamalla niistä pääsee maksamaan. Lippuarpajaisiin osallistutaan netissä.”

Wieniläiseen tapaan paikkoja ja hintaluokkia on erilaisia. Hinnat ovat pysyneet vuosia samalla tasolla. Arpajaisilla halutaankin pitää lippujen hinnat järkevinä ja antaa edes periaatteessa kaikille musiikin ystäville mahdollisuus konserttielämykseen.

Vuosien 2019–20 vaihtuessa uudenvuodenpäivänä soitettavan konsertin lippujen hinnat vaihtelevat 35 eurosta 1090 euroon. Halvimmalla pääsee seisomapaikoille. Tähän konserttiin voi tavoitella vain kahta paikkaa, muihin konsertteihin neljää. Halvin konserteista on ensimmäinen, eli 30. joulukuuta soitettava. Sen lippuhinnat ovat 20 eurosta 495 euroon. Arvontaan asettautuessa pitää päättää, millaisia paikkoja tavoittelee.

Olisi mielenkiintoista tietää, mihin konserttiin ja hintaluokkaan ihmiset asettavat arpojaan eniten. Ehkä tiedon avulla voisi laskea todennäköisyyksiä sille, miten tässä pelissä voittaisi vai voittaako koskaan. Filharmonikkojen nettisivuilla vastataan, että mahdollisuudet voittaa ovat samat kaikissa istumaluokissa.

Onnea lippulottoon!

Lue lisää Wienistä.
Lue lisää Wienin hotelleista.

 

© Elina Alanne

Päivitetty 1.1.2019.

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit:

Riitta 13.03.2019 08:25

Hei vaan! Osallistuin helmikuussa arvontaan ja voitin 31.12.2019 konserttiin liput. Laitoin kaikkiin konsertteihin arvat maksimoidakseni voiton.
Kannattaa osallistua!!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sirpa Björk 01.01.2017 14:46

Paljonko liput maksavat eri päiville?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 01.01.2017 19:56

Hinnat vaihtelevat todella paljon. Täältä näet tarkan hinnaston eri päiville: http://www.wienerphilharmoniker.at/my-account/drawing-newyearsconcert

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Ari Valjakka 01.01.2017 14:09

Osallistun Wienin Uudenvuoden konsertin lippujen arvontaan. Haen neljää, 4 ,lippua.
Ykkössijalla on 1.1.2018 ,uudenvuoden päivän konsertti,pääsalin sivuaitio.
Vaihtoehtoina kaksi ennakkokonswrttia edellisinä päivinä 30 ja 29.12. 2017

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 01.01.2017 14:30

Hei Ari, lippuarvontaan pääset osallistumaan täällä: http://www.wienerphilharmoniker.at/new-years-concert/ticket-information. Sivustolla on tänään ruuhkaa, joten jos rekisteröityminen ei heti onnistu, niin kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen. Varsinainen arvonta-aika alkaa 2.1. ja päättyy helmikuun lopulla. Onnea matkaan! ?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Helena Kurkinen 01.01.2017 13:39

Haluaisin osallistua mieheni kanssa 2018 Wienin filmarnkkojen uudenvuoden konserttiin

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 01.01.2017 14:29

Hei Helena, lippuarvontaan pääset osallistumaan täällä: http://www.wienerphilharmoniker.at/new-years-concert/ticket-information. Sivustolla on tänään ruuhkaa, joten jos osallistuminen ei heti onnistu, niin kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen. Varsinainen arvonta-aika alkaa 2.1. ja päättyy helmikuun lopulla. Onnea matkaan! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *