Vegaanijäätelöä Helsingissä

Erikoisruokavalioita huomioidaan Helsingissä jatkuvasti entistä paremmin. Tänä kesänä on enemmän kuin koskaan paikkoja, joissa tarjotaan maidotonta ja vegaanista jäätelöä tai prosessoimattomista raaka-aineista valmistettua raakajäätelöä.

Jädelino

Teurastamon jäätelöbaari Jädelino valmistaa jopa 30 erilaista vegaanista jäätelöä. Maut vaihtelevat päivittäin, ja yleensä kerrallaan tarjolla on 2–3 vegaanista makua. Osa näistä on enemmänkin sorbetteja, mutta joukossa on myös lähes kermaisilta maistuvia maidottomia jäätelöitä – kokeile maidotonta tummaa suklaata tai pistaasia! Jäätelöä voi nauttia hyvällä säällä Jädelinon terassilla Teurastamon pihassa.

www.jadelino.fi

Chjoko

Liisankadun pieni suklaakauppa Chjoko tekee käsin myös jäätelönsä. Joukosta löytyy kaksi maidotonta makua, vanilja ja suklaa. Näitä kauramaidosta tehtyjä jäätelöitä kannattaa kysyä erikseen tiskin alta, jos niitä ei ole esillä.

Chjokolla on myös oma jäätelöfillari, joka kiertelee keskustassa ja parkkeeraa usein Esplanadin puistoon. Fillarin reitistä tiedotetaan sen Instagram-tilillä. Fillarissa on kuitenkin harvemmin mukana maidottomia makuja, joten saatavuus kannattaa tarkistaa etukäteen soittamalla ajajalle.

chjoko.com
Instagram

El Fant

Torikortteleiden pelkistetyn tyylikäs ja erikoisruokavaliot erinomaisesti huomioiva kahvila-viinibaari El Fant tarjoaa jälkiruokalistallaan ”Jäätelöä” ilman allergiamerkintöjä. Älä anna hämätä, sillä se on vegaanista! El Fantin myymät vanilja- ja suklaavegaanijäätelöt ovat suklaakauppa Chjokon valmistamia. Annos tarjoillaan maidottomien suklaahippu-cookie-murusien ja kuivattujen marjojen kanssa.

www.elfant.fi

Kahvila Sävy

Myös viihtyisä Kahvila Sävy Aleksis Kiven kadulla tarjoaa – hyvän kahvin ja omien kahvilatuotteidensa lisäksi – suklaakauppa Chjokon kauramaidosta tehtyä vanilja- ja suklaajäätelöä. Jäätelön voi aurinkoisella säällä nauttia Sävyn pienellä terassilla.

www.kahvilasavy.fi

Hello Darling

Iso-Roobertinkadun sisäpihalla toimiva pikku kahvila Hello Darling tarjoaa useita gluteenittomia ja maidottomia vaihtoehtoja. Jälkiruokalistalta löytyy Milk Free Banana Ice Cream, jonka lisukkeena tuleva hunaja-kaurakeksi ei ole vegaaninen.

hellodarling.fi

Silvoplee

Hakaniemen kasvisravintola Silvopleen alakerran take-away-kahvilassa myydään raakajäätelöpuikkoja, makuina mansikkaa ja minttua. Kauniin, tummalla suklaalla ja kuivatuilla marjalastuilla koristellun tikkujäätelön pohjaraaka-aineina ovat kookosmaito ja cashewpähkinät.

www.silvoplee.com

Eira Heinämies

Kaupunkikulttuurista nauttiva viestinnän ammattilainen ja harrastelijabloggaaja, paljasjalkainen kruununhakalainen ja stadilainen ainakin neljännessä polvessa. Reissaa nähdäkseen uusia paikkoja, mutta palaa myös Pariisiin aina uudestaan. www.lily.fi/blogit/pikkuseikkoja

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *