Helsingin kesäelokuvat ja filmifestivaalit

Pääkuva: Yves Robertin komedia Pusu (Un Éléphant ça trompe énormément, 1976)
Helsinki on vireä elokuvakaupunki myös kesällä, vaikka suurten teattereiden ensi-illat perinteisesti vähentyvät. Lue Tripsterin vinkit kuumaan leffakesään!

Ulkoilmaelokuvat

Paras tapa harrastaa elokuvia kesä-Helsingissä on lähteä nauttimaan ulkoilmaelokuvasta. Tärkein paikka niille on Kesäkino Engel, jonka myöhäisnäytökset sisäpihalla ovat unohtumattoman tunnelmallinen elokuvakokemus.

Myös eri tapahtumien yhteydessä näytetään ulkoilmaelokuvia – seuraa Tripsteriä loppukesän vinkkien varalta!

Toki voit myös itse järjestää ulkoilmanäytöksen ystäväporukalle omin päin! Kysy ammattimaisempaan leffailtaan lisätietoja esimerkiksi Helsingin Studiopalveluilta, jonka kautta voi vuokrata tekniikkaa ja Kansainvälisen audiovisuaalisen instituutin elokuvia.

Kesäkino Engel

Kesän varma romanttinen vinkki on ostaa liput Cafe Engelin sisäpihalle Aleksanterinkadun Kesäkinoon ja käpertyä seuralaisen kanssa yhteisen huovan alle viinilasit kourassa. 1.7. starttaavan Kesäkino Engelin kesän tarjonta keskittyy eurooppalaiseen elokuvaan, ja musiikkielokuvia on vuorossa 22.-29. heinäkuuta.

Cafe Engelin sisäpihalla on A-oikeudet, katos ja lämmityslaitteita huopien lisäksi.

Kesäkinoon ei voi varata etukäteen lippuja, mutta niitä voi ostaa 15.6. alkaen netistä ja 28.6. alkaen Cafe Engelistä. Näytökset alkavat klo 23.00 ja lippujen hinta on 13 euroa.

  • Lue lisää elokuvista ja osta liput täältä.

Elokuvafestivaalit

Rento tapa viettää kesää pimeissä leffasaleissa on osallistua kesän filkkareille.

Get Loud! The Helsinki International Music Film Festival 15.-19.6.

Samaan aikaan, kun Sodankylässä juhlitaan Midnight Sun Film Festivalia, Helsingissä ihaillaan musiikkielokuvia Sideways-festivaalin oheistapahtumana. Suomen ensimmäinen The Helsinki International Music Film Festival levittäytyy Andorraan ja Dubrovnikiin Eerikinkadulle ja anniskelee joukon timanttisia leffoja.

Festivaalilla nähdään seitsemän elokuvaa, kuten esimerkiksi No Manifesto – A Film About Manic Street Preachers, Suede: Night Thoughs ja Danny Says, joka kutsuu mukaan Andy Warholin ja The Velvet Undergroundin seurueeseen, Jim Morrisonia unohtamatta. Princen kulttielokuvassa Under the Cherry Moon nähdään Prince rattopoikana Rivieralla.

Ja P.S. Baari on avoinna!

  • Lue lisää ja katso koko ohjelma täältä.

Anssi Kasitonni Film Festival

Anssi Kasitonni Film Festival on Finnish Art Agencyn ensimmäistä kertaa järjestämä yksittäisen taiteilijan elokuvafestivaali ja myös osa Sideways-festivaalin oheisohjelmaa. Lauantaina 18.6. kello 13-16 WHS Teatteri Unionilla Unioninkadulla järjestettävä festivaali koostuu lyhytelokuvista ja esittelee niiden syntytarinoita. Anssi Kasitonni voitti Ars Fennica -palkinnon vuonna 2011.

Kaitafilmille kuvatuissa lyhytelokuvissa käsitellään rakkautta, moraalia, seksuaalisuutta, kuolemaa ja sukupolvien välisiä kuiluja – persoonallisella tavalla, kuten skeittaavan oravan muodossa.

Espoo Ciné

Espoo Ciné on pääkaupunkiseudun toinen suurimmista vuoden filmifestivaaleista syyskuussa alkavan Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin ohella. Tänä kesänä Espoo Cinén ajankohta on 19.-28. elokuuta. Festivaalin päätapahtumapaikat ovat Tapiolan Kulttuurikeskus ja Leppävaaran Finnkino Sello. Kymmenen päivän aikana näytetään noin sata elokuvaa, ja mukana on usein myös ulkoilmaelokuvia. Ohjelmisto julkaistaan 2.8.

Taiteiden yön / Juhlaviikkojen elokuvatapahtumia

Lyhyesti Taiteiden yö

Taiteiden yönä torstaina 25.8. nähdään uutta suomalaista lyhytelokuvaa Katajanokalla. Suomen elokuvasäätiö ja SES Auditorio Oy Kino K-13 esittävät Kino K-13 -elokuvateatterissa (Kanavakatu 12) muun muassa Anni Ojan, Kaika Astikaisen ja Joonas Rutasen elokuvia. Mukana on myös Virpi Suutarin puolituntinen dokumentti Eleganssi, jonka teemana on elegantin herraseurueen intohimoinen metsästysharrastus. Vapaa pääsy. Näytökset klo 18.00, 20.00 ja 22.00.

Kauhua keskiyöllä

Goethe-Institut näyttää Taiteiden yönä 25.8. elokuvan Nosferatu, eine Symphonie des Grauens. Kyseessä on F.W Murnaun ohjaama saksalainen mykkäelokuvaklassikko vuodelta 1922. Klo 23.00-0.30, Salomonkatu 5B.

Lyhytelokuvia kaupunki-ilmiöistä

Näyttelytila Laituri omistautuu Taiteiden yönä 25.8. urbaaniudelle. Voit sukeltaa eri kaupunkimaailmoihin Helsingistä Bangkokiin. Metropolian ammattikorkeakoulun elokuvan ja television tutkinto-ohjelman opiskelijoiden luomat lyhytelokuvat ja dokumentit pyörivät non-stoppina klo 18.00-20.00, Narinkka 2.

Kino Jurkka esittää

Teatteri Jurkassa Vironkadulla esitetään Taiteiden yönä 25.8. hilpeä vuoden 1955 komedia Helunan häämatka. Sakari Jurkan ohjaamaa elokuvaa parjattiin ja soimattiin aikoinaan kriitikoiden toimesta olan takaa. Mitä käy, kun laivaan lastataan roistoja, poliiseja, teatteriseurue ja tietenkin Heluna-lehmä? Rooleissa Sirkka-Liisa Wilen, Sakari Jurkka, Emmi Jurkka ja Arvo Lehesmaa, Armas Jokio, Laila Rihre, Sylva Rossi ja Irja Rannikko.

Elokuvan alustajana toimii Laura Jurkka, ja tilaisuus on maksuton. Näytös alkaa klo 19.00 ja kestää 66 min. Tämä IMDb:ssä 3,5/10 pistettä ”kahminut” utarehulluttelu on must-see!

Elokuvateatterit kesällä

Orion

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) elokuvateatteri Orionin kesään kuuluu muun muassa Onnellista elokuvaa Orionissakesäteema, jossa esitetään onnelliseksi tekeviä elokuvasatuja. Juhlaviikkojen aikana 19.8.-4.9. luvassa ovat muun muassa Ihmemaa Oz (1939), Long Way North (2015) ja Kaunotar ja hirviö (1991), jonka näytös tapahtuu sing-along-muodossa eli yleisö voi laulaa mukana animaation lauluja.

Kesällä Orionin esityssarjojen teemoja ovat esimerkiksi Ranskalainen kesä, Charlotte Rampling, Coen-veljekset, Klaus Härö, Ghoustbusters double bill ja Koko perheen elokuvakesä. 6.7. juhlitaan 70 vuotta täyttävää Sylvester Stallonea ja näytetään lihaskimpun elokuvat K.O.V.A. (F.I.S.T. 1978) ja Cobra – lain vahva käsi (1986).

Korjaamo Kino

Korjaamo Kino Töölössä viettää kesälomaa 23.6.-14.7. Elokuussa järjestettävä Stage-festivaali esittää mielenkiintoista nykyteatteria, joka yhdistää mukaan elokuvia ja muuta audiovisuaalisuutta. Esiintyjiä saapuu myös Suomen ulkopuolelta. Kiehtovalta kuulostaa esimerkiksi varsovalaisen Teatr 21 -ryhmän näyttämökollaasi Downfalls, Episode 2, jossa jäseninä on myös kehitysvammaisia.

Kino Sheryl

Arabianrannan Kino Sheryl on Aalto-yliopiston taideopiskelijoiden järjestön ylläpitämä elokuvateatteri. Tänä kesänä Sheryl muun muassa tarjoaa 7-12-vuotiaille kolmipäiväisiä leffaleirejä teemoilla Illuusio, Fantasia ja Animaatio. Lue lisää leireistä.

Kino Sherylissä voi järjestää myös yksityistapahtuman, kuten vaikkapa syntymäpäiväjuhlat. Lue lisää täältä.

WHS Teatteri Union

WHS Teatteri Union näyttää poikkeavia ja poikkitaiteellisia elokuvia ja esityksiä historiallisessa tilassa, jossa 1920-luvulla toimi elokuvateatteri. Juhannusaattona ihaillaan merimusikaalia Meidän poikamme merellä, 10.8. nähdään Shakespearen Myrsky-näytelmään perustuva tieteiselokuvien klassikko Forbidden Planet ja 17.-18.8. kuunnellaan ja katsellaan kinokonserttina animaatioelokuva Prinssi Ahmedin seikkailut. Siluettianimaatiota säestävät perkussionisti Samuli Kosminen, saksofonisti Linda Fredriksson, laulaja-lauluntekijä Launau sekä mykkäelokuvasäestyksiin erikoistunut pianisti Matti Bye.

Finnkino

Finnkinon kesän ensi-illat 2016

(muutokset mahdollisia)

KATSO TRAILERIT LINKEISTÄ:

PERJANTAI 17.06.

Spandex Sapiens

The wave (Bølgen)

KESKIVIIKKO 29.06.

Independence Day: Uusi uhka

PERJANTAI 01.07.

Iso kiltti jätti (The BFG)

Central Intelligence

Love Is Love (Freeheld)

PERJANTAI 08.07.

Kerro minulle jotain hyvää (Me Before You)

Mike ja Dave häädeittejä vailla

Lolo

PERJANTAI 15.07.

Ice Age: Törmäyskurssilla

Tarzanin legenda (The Legend of Tarzan)

PERJANTAI 22.07.

Star Trek Beyond

Ghostbusters

PERJANTAI 29.07.

Chocolat

Jason Bourne

Bad Moms

PERJANTAI 05.08.

Lemmikkien salainen elämä (The Secret Life of Pets)

Suicide Squad

The Man Who Knew Infinity

Tanna

PERJANTAI 12.08.

Julieta

Nerve

PERJANTAI 19.08.

The Lobster

Todella upeeta -elokuva (Absolutely Fabulous The Movie)

PERJANTAI 26.08.

Kommuuni (Kollektivet)

finnkino.fi

Juuri nyt Finnkinolla esimerkiksi elokuvat:

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *