Espoo Ciné saapuu Helsingin naapuriin 19.-28.8. – lue matkaleffavinkit!

Leppoisa ja leffaisa elokuu on päässyt pääkaupunkiseudulla huipentumaansa: tänään starttaa kymmenen päivän ESPOO CINÉ Tapiolassa ja Leppävaarassa.

Järjestyksessään 27. espoolaisfestivaali keskittyy tänä vuonna erityisesti komediaan. Filmifestivaalin koko ohjelmaan ja infoon voi tutustua täällä. Tripsteri esittelee kiinnostavimmat matkaelokuvat, joita luvassa on reipas määrä, suurin osa Ranskasta, levottomien sydänten luvatusta maasta. Tässä listauksessa myös muiden maiden makuja.

Matkaelokuvat x 5

1. Viinin tuoksua: The Duel of Wine

Argentiinalaisen Nicolás Carrerasin Italiaan sijoittuvassa viinielokuvassa pääosassa on aitona itsenään huippu-sommelier Charlie Arturaola. Kun hänet syrjäytetään heikentyneen makuaistin vuoksi viinipiireistä, alkaa faktaa ja fiktiota sekoittava vaellus viinitiloilla etsimässä sitä oikeaa makua. Varaudu viininhimoon! Näytökset ja lisätiedot.

2. Kreikkalainen seikkailu: Chevalier

Athina Rachel Tsangarin ohjaamassa draamakomediassa seilataan Egeanmerellä luksusjahdilla. Meriseikkailusta sukeutuu erikoinen, kun kuusi keski-ikäistä miestä alkaa ottaa toisistaan mittaa. Kuka on todellinen ritari? Elokuva palkittiin Lontoon filmifestivaaleilla parhaana elokuvana. Näytökset ja lisätiedot.

Chevalier, ohj. Athina Rachel Tsangari.
Chevalier, ohj. Athina Rachel Tsangari.

3. Jeesus ja kännykkä: The First, The Last

Belgialainen Bouli Lanners heittää kehiin repivän hauskan road-movien, jossa rötösjehun vohkittu kännykkä aiheuttaa kaaoksen. Palkkionmetsästäjät jäljittävät puhelinta kaukaiseen kyläpahaseen saakka, ja löytyypä matkan varrelta niin Jeesus kuin ruumiskin. Näytökset ja lisätiedot.

4. Lehmän kera Pariisiin: One Man and His Cow

Algerialainen viljelijä saa kutsun Pariisiin maatalousnäyttelyn kilpailuun. Moista timanttista tilaisuutta ei voi jättää väliin, ja niin köyhä mies lehmä kainalossa lähtee matkaan lautalla ja kävellen – sorkka sorkan perään. Ranskalais-algerialaisen Mohamed Hamidin hersyvä ja palkittu komedia tuo hyvän mielen ja yhdistää kulttuurit. Näytökset ja lisätiedot.

5. Kotimainen kulkuri: Deadweight

Saksalaisen Axel Koenzenin elokuvassa yllättää tuttu heppu. Oma Tommi Korpelamme näyttelee kapteeni Ikosta, rahtilaivan jylhää kapteenia. Mukana on vain muutama näyttelijä – loput ovat aitoja filippiiniläisiä merimiehiä. Sitten tapahtuu onnettomuus. Näytökset ja lisätiedot.

Tommi Korpela elokuvassa Deadweight, ohj. Axel Koenzen.
Tommi Korpela elokuvassa Deadweight, ohj. Axel Koenzen.

Lisää Espoo Cinén matkaelokuvia täällä.

Espoo Cinén tapahtumia

Mediakasvatuksesta kiinnostuneille on Espoo Cinéssä tarjolla seminaari, joka järjestetään tiistaina 23.8. klo 14.00-16.45 Kino Tapiolassa. Keskiviikkona 24.8. klo 13.00 alkaen voi Elokuvakasvatusverkoston tapaamisessa Espoon kulttuurikeskuksen Olohuoneessa Tapiolassa pohtia, onko elokuvakasvatus yksi mediakasvatuksen alalaji vai tulisiko elokuvakasvatus nähdä kokonaan omana alanaan. Lue lisää muun muassa mediataiteesta ja pelikasvatuksesta.

Tapiola Garden -hotellissa järjestettäviä festivaaliklubeja on luvassa muutamia hauskan kuuloisia. Avajaispäivän avajaisklubilla perjantaina 19.8. kello 21 alkaen esiintyy Laura Annika Quartet (liput 10e). Keskiviikkona 24.8. klo 21 on Kotimaisen juhlaelokuvan jatkoklubi Juha Kuosmasen Hymyilevä mies -elokuvan jälkeen. Yksipihlajan Kino-orkesteri, joka on säveltänyt Kuosmasen elokuviin musiikkia, esittää sikermän elokuvamusiikkia (vapaa pääsy). Torstaina 25.8. klo 21 pääsee kuka vain parketin partaveitseksi. Suzan Glazerin Alive and Kicking -leffan hengessä veivataan lannetta rock- ja swingtanssiseura Rock’n’Roll Dance Club Comets johdolla (vapaa pääsy). Hotelli sijaitsee Tapiolan keskusaltaan eteläpuolella festivaalipaikkojen vieressä.

Tapiolassa järjestetään myös Perhepäivä lauantaina 27.8. klo 10-15. Ilmaisena perhepäivänä on tarjolla elokuvanäytöksiä lapsille, varjoteatteria, discoa ja konehuonekierroksia. Lue lisää täältä.

Perhepäivänä nähdään muun muassa Viiru ja Pesonen:

Kiinnostaako keskustella nyhtökaurasta ja hyönteisfarmeista? Torstaina 25.8. klo 20-21 kulttuurikeskuksen Olohuoneessa avataan sanaisia arkkuja teemalla ”Ruokainnovaatiot ja kestävä kehitys”. Lue lisää Anders Johnsenin Bugs-dokumentin innoittamasta ideasta.

Ulkoilmanäytöksenä esitetään Aki Kaurismäen Kauas pilvet karkaavat lauantaina 27.8. klo 22. Esitys on ilmainen.

Espoo Cinéen Tapiolaan kulkee niin ikään ilmainen ciné-bussi reittiä Kamppi-Tapiola. Aikataulut täällä.

Ja sitten hämmentävin uutinen: ensi vuonna Espoo Ciné järjestetään jo toukokuussa, joten nyt kannattaa ottaa elokuusta leffailo irti!

© Siru Valleala

Lue Helsingin kesän tapahtumista:

 

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *