Espoo Ciné vielä 3 päivää – katso kuumimmat suositukset!

Vielä viikonlopun 26.-28.8. verran voi Espoossa ihailla erilaista eurooppalaista elokuvaa. Kannattaa kiirehtiä, sillä moni näistä Espoo Cinén pienistä, hassuista ja koskettavista elokuvista ei saavu enää toiste valkokankaalle.

Lue Tripsterin vinkit joka tunne- ja tahtotilaan

Sydäntä kivistää romantiikan tuska:

Bride

Federico García Lorcan näytelmään perustuva espanjalaispakahdus vetää aivan överiksi Paula Ortizin ohjauksessa. Uljaita hevosia ja vielä uljaampia miehiä, mahdoton nainen ja mahdoton rakkaus, monta rakkautta, verta ja sukuvihaa. Lemmentuskiakin suuremmaksi teemaksi kohoaa suku ja perhe, se, mitä taakkaa läheiset ympärillämme kantavat, kun me draamailemme asiat mutkikkaiksi. Pätee ainakin eteläeurooppalaisten luonteiden ja perhesiteiden maailmassa! Mukana useita näyttelijöitä hittisarjasta Velvet – muotitalon tarina.

Näytökset perjantaina Tapiolasali klo 19.15 ja sunnuntaina Sello 5Bride.

Elähtäneen action-tähden kaipuuseen:

Blood Father

Ai ei nappaa mennä Espoo Cinéssä katsomaan jotain Mel Gibsonia? Kannattaa napata, sillä tätä elokuvaa ei ole helppo muuten nähdä – ja se on päällensä sataneiden kehujen arvoinen. Brutaalia huumehässäkkää riittää, mutta myös genreä joka makuun, kun Gibsonin näyttelemä ex-alkoholisti yrittää ottaa hallintaan linnanjälkeisen elämänsä ja myös tyttärensä elämän. Jean-François Richetin ohjaaman leffan fanit kuvailevat, että elokuvassa yhdistyvät muun muassa Taken, Sicario ja Sons of Anarchy.

Ainoa näytös perjantaina Tapiolasali klo 21.00Blood Father.

Vähän homottaa, eikä ihan vähänkään:

What’s Between Us

Sveitsiläisiä elokuvia harvemmin näkee, mutta voisipa tämä perhesekoilu olla mistä vain muualtakin. Ehkä ilmassa on kuitenkin aimo annos Alppien tuoksua ja raikkautta, kun tunnollinen perheenisä Frank saa tarpeekseen identiteettikriisistään, tulee ulos kaapista ja rakastuu Pabloon. Perheenäidistä se ei ole kivasti tehty, ja edessä on itsetutkiskelua, masennuskausia ja lasten ahdistusta aikuisten sählätessä. Ankeista teemoista huolimatta Claudia Lorenzin ohjaamassa elokuvassa on kuulautta ja kauneutta, ja arjen taso saavutetaan uskottavalla tavalla.

Näytökset lauantaina Sello 4 klo 14.00What's Between Us

Onko sunkin äitis outo?

Our Mother

Hieman töksähtäen loppuvassa ranskalaisdraamakomediassa nähdään vilaus ranskalais-algerialaisesta elämänmenosta, jota on vuosia hallinnut suurperheen nyt jo iäkäs, 75-vuotias äiti ja isoäiti Zayane. Ruuhkavuosiaan elävä jälkipolvi kokoontuu harvinaisella tavalla yhteen äidin asuntoon, kun tämä kerta kaikkiaan katoaa kuin taivaan tuuliin. Kaitafilmien ja kasettien avulla nyt jo aikuiset lapset alkavat selvittää äitinsä historiaa – kuten suurta rakkaustarinaa, josta he eivät ole tienneet mitään. Samaan aikaan Zayane tekee roadtrippiä menneisyyteen ja toilailee hulvattomasti yrittäessään pärjätä nykymaailmassa turvallisen kotikolon sijaan. Millaisia salaisuusbokseja äidit ovatkaan! Haikeilun on esikoisohjannut ranskalainen näyttelijä Fejria Deliba.

Näytökset perjantaina Sello 5 klo 17.15 ja lauantaina Tapiolasali klo 11.15Our Mother

Tahdon kipeesti kirjailijaksi!

Genius

Jude Law ja Colin Firth ovat aika poikia kiinnostavassa kirjallisuuselokuvassa, jonka nähtyään tekee mieli alkaa suoltaa kaikkea pöljää sivukaupalla. Sitä tekee myös Law’n esittämä Thomas Wolfe, joskin hänen sivukaupalla raapustamistaan paperikasoista sukeutuu taitavan kustannustoimittajan (Firth) käsissä ylistettyjä mestariteoksia. Intohimoista kirjoittamista ei ylistä kirjailijaneron vaimo (Nicole Kidman), sillä koko mies on katoamassa kirjaimiin. Itsetuhoa, ehtymätöntä luovuutta ja läheisten tuskaa kuvataan newyorkilaisessa 1930-luvun jazztunnelmassa. Vaikka amerikkalaisia henkilöitä näyttelevät kaikkea muuta kuin amerikkalaiset, on brittiläisen teatterikonkari Michael Grandagen esikoiselokuva vangitseva.

Näytökset sunnuntaina Tapiolasali klo 18.00Genius

Elämyksellistä Espoo Cinéä!

© Siru Valleala

Lue myös:

Espoo Ciné saapuu Helsingin naapuriin 19.-28.8. – lue matkaleffavinkit!

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *