Wien on valmis Euroviisuihin!

Wienissä päätettiin, että Euroviisut saa näkyä ja kuulua kunnolla katukuvassa kerta ne kaupunkiin saatiin. Kaupungin teemana on, että kisojen aikana se haluaa todistaa olevansa täyden 12 pisteen arvoinen.

Osa liikennevaloista sai uuden muodon ja nyt niissä jalankulkijoita ohjaavat nais- ja miesparit. Ja vieläpä sydämien kanssa! Erikoisliikennevaloja on vaihdettu osaan kaupunkia.

Valojen lisäksi myös julkisen liikenteen kuulutukset menivät uusiksi. Viime vuoden viisuvoittaja Conchita Wurst on spiikannut lukuisia kuulutuksia englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Vaikka et olisi Wienissä, niin kuuntele pari voimalausetta täältä.

Virallisesti Euroviisut ovat kaupungissa 18.–23. toukokuuta. Huuma on kuitenkin jo alkanut! Tunnelmaan päästään vielä enemmän juhlaviikkoa edeltävänä viikonloppuna, jolloin suuri hyväntekeväisyystapahtuma Lifeball täyttää Raatihuoneen. Lisää tietoa tapahtumasta ja seksuaalivähemmistöjen Wienistä löydät täältä.

Sunnuntaista alkaen Raatihuoneen edustalla on Euroviisu-kylä, jossa esimerkiksi katsotaan esityksiä jättiscreeniltä. Myös kymmenet ravintolat ja kahvilat ovat ilmoittaneet näyttävänsä lähetykset tiloissaan.

Kylän avajaisissa sunnuntaina näyttäytyvät kaikki edustajat. Suomalaista väriä nähdään myös maanantain muotinäytöksessä, jossa on mukana Ivana Helsinki. Perjantaina juhlahuumaa nostatetaan Conchita-päivällä, johon kuuluu myös look a like -kilpailu.

Euroviisut tai ainakin niiden vieraat näkyvät varmasti myös Museokorttelissa ja sen ravintoloissa.

Kilpailut järjestetään Stadthallessa, joka sijaitsee 15. kaupunginosassa. Stadthallessa järjestetään usein massakonsertteja, joten se oli ilmiselvä valinta Euroviisujen paikaksi. Sen lähelle avautuu oma fanikahvilansa, jossa viikon aikana esiintyvät useat edellisten vuosien voittajat tai edustajat.

Stadthalle sijaitsee lähellä Wienin läntistä rautatieasemaa ja metrolinjaa 6. Lähelle pääsee myös ratikoilla 6, 9, 18 ja 49. Aikatauluja on koottu tänne.

Stadthallessa on viisuviikon aikana kaikkiaan yhdeksän esitystä. Kolme niistä on iltapäivällä järjestettäviä perhekekkereitä. Tuomaristo katsastaa esiintyjät ensimmäisen kerran jo maanantaina 18. toukokuuta. Pertti Kurikan Nimipäivät tavoittelee jatkoa ensimmäisessä semifinaalissa 19. päivä.

Finaali alkaa 23. päivä kello 21 paikallista aikaa. Itävaltaa kisoissa edustaa The Makemakes.

Saa nähdä, kuinka Suomelle ja Itävallalle käy!

© Elina Raittila

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *