Liitele tai nouse taivaalle Raatihuoneen aukiolla

Huojuu, huojuu mutta ei kaadu. Turistit jäällä ovat kuin niitä kuuluisia Bambeja. Joka alkuvuosi Wienin Raatihuoneen aukiolla ja ympäröivässä puistossa luistellaan. Vaikka et haluaisi luistimille, niin käy illalla syömässä jotain pientä, punssilla ja tarkkailemassa menoa jäällä!

Rathausplatz on muutenkin tunnettu siitä, että siellä tapahtuu aina jotain.

Vuonna 2015 luistelualue on avoinna joka päivä aamuyhdeksästä iltakymmeneen. Paras meno on iltaisin, kun tuhannet valot syttyvät ja dj:t tahdittavat jäällä liukumista. Luistelijoita varten on 1800 paria vuokraluistimia, joten yksin täällä ei tarvitse viihtyä!

Aloittelijoille on jäällä oma alueensa, jossa voi harjoitella ilman pääsymaksua. Arkipäivinä iltaviidestä alkaen tämä alue muuttuu kuudeksi curling-radaksi. Ratoja voi varata vain verkossa.

Edistyneempien, kuten kaikkien suomalaisten, kannattaa käydä luistelemassa reittejä myös puiston puolella. Lippupaketteja on erilaisia esimerkiksi perheille. Halvemmalla jäälle pääsee viimeisen puolen tunnin aikana.

Vuosi 2015 Wienissä juhlitaan 1. kaupunginosan kiertävän Ringstrassen 150-vuotissynttäreitä. Juhlavuoden kunniaksi jäämaailman vieressä on näköalatorni, jonka hissi nousee 70 metriin. Tasanteen pyöriessä katselijoille kerrotaan näkyvistä rakennuksista. City Skyliner ja jäämaailma ovat avoinna 8. maaliskuuta asti.

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *