Lauantaisin Wienissä mennään kirpparille

Se peltinen vanha Singerin mainostaulu kirvelee vieläkin mieltä. Joka lauantai Wienin Naschmarktilla pidetään kirpputoria, jossa myydään vanhoja tavaroita, levyjä, kirjoja ja vaatteita. Kirppikseltä voi tehdä hyviä löytöjä. Mutta jos jää miettimään liian pitkäksi aikaa, niin huomaa, että joku muu vie Singer-taulun mennessään.

Myyjinä on sekä tavallisia kaupunkilaisia että ammattikauppiaita. Useat vanhaa tavaraa ja antiikkia myyvät kivijalkapuodit ovat joka lauantai Naschmarktilla. Pöydistä saattaakin löytää ihan oikeita aarteita tai feikkirihkamaa. Ole siis tarkkana hintojen kanssa! Tinkaamista auttaa saksan alkeet tai ota sormet avuksi. Joka tapauksessa aina kannattaa höylätä hinnasta osa pois.
Naschmarktin kirpputorin ilmoitetaan olevan avoinna aamukuudesta iltakuuteen. Kirpparihaukka tekee parhaat löytönsä heti aamulla.

Ulkoilmakirpputorille kannattaa tulla Kettenbrückengassen metroasemalta. Ensimmäisestä kaupunginosasta voi myös kävellä Naschmarktin ruokamarkkina-alueen kautta.
Lauantaisin ruoka-alueen kujilla ja ravintoloissa on tiivis tunnelma. Jos sellaisesta ei nauti, niin ruokapuolta kannattaa kiertää jonain toisena päivänä.

Naschmarktin kirpputorin lisäksi Wienissä on myös muita ulkotila- ja hallikirppiksiä säännöllisesti. Niiden paikat ja ajat näet täältä.

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *