Alkuvuoden alehulinat Madridissa

Nyt kun 12 rypälettä on popsittu vuoden vaihtuessa ja itämaan tietäjät ovat tuoneet lahjansa, on aika alehulinoiden (rebajas). Muutamat ketjut aloittavat alennukset jo uudenvuoden paikkeilla, mutta varsinainen rysäys alkaa heti loppiaisen jälkeen.

Jos haluat välttää älyttömiä ihmismassoja ja jonotusta, pysyttele pois Gran Vían ja Sol-aukion lähistöltä, etenkin viikonloppuisin kyseinen alue on tupaten täynnä porukkaa. Samat liikkeet löytää muualtakin; esimerkiksi Goya-kadulla (metrot Goya & Velázquez, viitisen pysäkkiä keskustasta) ovat Zara, Mango, H&M sekä Corte Inglésin kaksi isoa tavarataloa. Ei tälläkään seudulla yksinäistä ole, mutta ainakin kaduilla ja hyllyjen välissä on vähän väljempää liikkua. Myös Argüellesin alue on hieman ydinkeskustan ulkopuolella ja mainio shoppailuun. Oma lukunsa ovat tietenkin ostoskeskukset, joista kaikki löytyy saman katon alta. Príncipe Píolla (metro ja cercanías) on ostoskeskus, joka on aivan kävelyetäisyydellä ydinkeskustasta.

Ale alkaa yleensä -30 %/-50 % -alennuksilla, ja muutaman viikon päästä seuraa segundas rebajas, “toinen ale”, mikä tarkoittaa usein -70 % -alennuksia. Tätä kannattaa hyödyntää, jos mielessä on merkkivaatteiden shoppailu. Fuencarral-kadulla kannattaa piipahtaa ruuhkia uhmaten esimerkiksi Hoss Intropiassa sekä Majessa. Serrano-kadulta löytää kätevästi merkkiputiikit; tutki myös Serranon poikkikatujen (Conde de Aranda, Goya, Hermosilla, Ayala, José Ortega y Gasset jne.) tarjonta. Corte Inglés -tavarataloista kannattaa tsekata etenkin urheilu-, kenkä- ja alusvaateosastot. Aletangoilla roikkuu hepeneitä pitkälle helmi-maaliskuuhun, joten myöhemminkin ehtii vielä mukaan, jos Madrid on “hiihtolomasi” määränpää.

© Outi Kuoppala

Outi Kuoppala

Madridissa kuutisen vuotta asustellut oululainen humanisti, joka työskentelee Suomen Madridin-instituutissa kulttuurituottajana.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *