Madridin lentokentältä kohti keskustaa

Jos saavut Madridiin Finnairin siivin, päädyt Barajasin lentokentän uusimpaan osioon eli nelosterminaaliin. Nelosterminaalissa on se hyvä puoli, että sieltä on lentokenttäbussin, metron, taksin ja perusbussin ohella mahdollisuus ottaa nopea lähijuna kohti keskustaa. Jos taas matkustat Norwegianilla, saavut terminaaliin yksi. Varaudu täällä pieneen kävelyyn, jos otat metron kohti keskustaa.

Kaikissa terminaaleissa pysähtyy 24/7 lentokenttäbussi, joka liikkuu välillä lentokenttä – (Cibeles) – Atocha vähän kellonajasta riippuen. Öisin (klo 23.55–5.35) bussit lähtevät Cibelesiltä, muulloin Atochalta. Kyydin hinta on 5 euroa.

www.emtmadrid.es/Bloques-EMT/Aeropuerto.aspx?lang=en-GB

Kätevästi keskustaan pääsee myös metrolla (lippu 4,50–5 e), vaaleanpunaisella linjalla nro 8, joka kulkee lentokentältä (kaksi pysäkkiä: Aeropuerto T4 sekä Aeropuerto T1-T2-T3) Nuevos Ministeriosille, missä voi vaihtaa esimerkiksi keskustaa kohti menevään tummansiniseen linjaan (10).

www.metromadrid.es

Taksi on kiireiselle oiva vaihtoehto; kyyti keskustan alueelle on kiinteähintainen, 30 euroa.

www.radiotelefono-taxi.com/

Varaa lentokenttätaksi etukäteen. Bonuksena kaupunkia esittelevä kuski, joka seuraa lentosi saapumista reaaliaikaisesti kännykkäsovelluksen kautta.

Nelosterminaalista pääsee keskustaan lähijunalla C1 (Cercanias, raide aivan metron vieressä), joka kulkee Principe Piolle mm. Nuevos Ministeriosin ja Atochan kautta. Peruslipun hinta 2,60 e/suunta.

www.renfe.com/viajeros/ConexionAeropuerto.html  (sivut espanjaksi)

Lentokentältä menee myös perusbussi nro 200 Avenida de  Américalle (lippu 1,50 e), jos nyt sinne suunnalle olisi asiaa.

www.emtmadrid.es (sivut espanjaksi)

VInkki: Huom! Jos olet jatkamassa matkaa Madridista eteenpäin ja sinulla on AVE- tai kaukojunaan lippu, saat Renfen automaatista lipussa olevalla koodilla ilmaisen lipun Cercanias-junaan.

© Outi Kuoppala

Outi Kuoppala

Madridissa kuutisen vuotta asustellut oululainen humanisti, joka työskentelee Suomen Madridin-instituutissa kulttuurituottajana.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *