Malasaña

Gran Vían pohjoispuolella sijaitsee Malasaña, tuo kortteleista coolein ja vaihtoehtoisin, ainakin omasta mielestäni. Se on monien muiden kortteleiden tapaan täynnä baareja ja putiikkeja, mutta vinkeällä twistillä. Tutustu Malasañaan vaikka nousemalla ensin Fuencarralin kävelykatuosuutta, joka on etenkin viikonloppuiltaisin tupaten täynnä ihmisiä. Nouse kuitenkin rohkeasti ylävirtaan, poikkea Hernan Cortés -sivukadulle, jolla on taivaallinen kirjakauppa Panta Rhei sekä muutama vintage- ja mod-putiikki. Jos etenkin kesäkuumalla iskee jano, pistäydy vaikka lasillisella La Tita Riverassa Pérez Galdós -kadulla (nro 4), joka on niin ikään Fuencarralin poikkikatu. Jos juoman ohella haikailet tapaksista, oiva paikka pitää tankkaustauko on Mercado San Ildefonso, C/Fuencarral 57, missä on kolmessa kerroksessa erilaisia tapaskojuja ja kaunis terassi.

Putiikit

Fuencarralin ihmisvirrasta kannattaa poiketa myös kohti länttä ja suunnata kohti kaupungin parasta second hand -keskittymää. Oma suosikkini on Templo de Susu (Calle del Espíritu Santo 1), jossa pauhaa rokki – viikonloppuiltaisin desibelit ovat ihan kaakossa – ja kaupan on huokeaa second hand -tavaraa: vaatteita, laukkuja, koruja, huiveja ja aurinkolaseja. Suurin osa laukuistani on täältä kotoisin, joukossa muun muassa noin kymmenellä eurolla ostettu paikallisen merkin mokkalaukku. Samaisella kadulla on muitakin kivoja putiikkeja ja kirjakauppoja, esimerkiksi Flamingos Vintage Kilo, Miss Vintage, La Pizarra ja Tres Rosas Amarillas.

Calle Velardelta löytää lisää second hand -kauppoja kuten Biba Vintage, La Mona Checa ja Magpie Vintage. Paikallisten suunnittelijoiden tuotoksia löytää esimerkiksi Calle Corredera Alta de San Pablo -kadun La Intrusasta (nro 33) ja Corredera Baja de San Pablo -kadun La Antiguasta (nro 45) Huomaa, että kyseessä ovat eri kadut (Alta/Baja).

Vinkit nälkäisille ja/tai janoisille

Malasaña on täynnä kahviloita, baareja ja ravintoloita. Kävele, katsele ja valitse mieleinen. Ohessa muutama vinkki:

Kahvilat/baarit (kaikista saa myös syötävää):

Söpö Lolita Vintage Café (C/Espíritu Santo 9)

Vinkeä Vacaciones Cocktail Bar (C/Espíritu Santo 15)

Hipstereille La Bicicleta (Plaza de San Ildefonso 3)

Ojalá ja alakerran hiekkalattia (C/San Andrés 1)

Plaza del Dos de Mayon Café Pepe Botella (C/San Andrés 12)

Puna-ovinen klassikko Café Manuela (C/San Vicente Ferrer 29)

Kodikas Café de la Luz (C/Puebla 8)

 

Ruokaisampia paikkoja:

Hampurilaisnälkään Home Burger (C/Espíritu Santo 12)

Tunnelmallinen Maricastaña (Corredera Baja de San Pablo 12)

Klassikko (U2:n promokuvapaikka) Casa Julio (Calle de la Madera 37); croquetas paikan spesialiteetti!

 

Indiepaikkoja (auki pitkälle yöhön):

Tupperware (Corredera Alta de San Pablo 26)

La Vía Láctea (C/Veladre 18)

El Perro de la Parte de Atrás del Coche (C/Puebla 15); myös keikkapaikka

 

© Outi Kuoppala

 

Outi Kuoppala

Madridissa kuutisen vuotta asustellut oululainen humanisti, joka työskentelee Suomen Madridin-instituutissa kulttuurituottajana.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *