Madridin hotellit – vinkkejä

Henkilökohtaisia hotellisuosituksia on vaikea antaa, sillä en ole juuri Madridin hotelleissa itse majoittunut. Turvauduinkin siis ystävieni neuvoihin tässä asiassa. Hotellien hinnat ovat Madridissa Suomen tasoa, mutta mitä aiemmin huoneen varaat, sen huokeammin sen yleensä saat. Madridissa hotelleja kyllä riittää, mutta niin piisaa myös tapahtumia ympäri vuoden.

Keskustan hotelleja

Lapepa Chic B&B (Plaza de Las Cortes 4), huokea ja laadukas bed & breakfast -vaihtoehto aivan Pradon museon vieressä keskustassa. Hinnat alkaen 49 euroa.

Hostal Retiro (C/O’Donnell 27). Retiro-puiston pohjoispuolella sijaitseva hostelli, josta kävelee Sol-aukiolle alle puolessa tunnissa ja puistoon parissa minuutissa. Huoneet ovat ehkä vanhanaikaisia mutta siistejä, ja niissä on oma kylpyhuone. Hinnat alkaen 30 euroa.

Room Mate Hotels -ketjulla on neljä hotellia Madridissa. Esimerkiksi Hotel Óscar Chuecassa (Plaza de Pedro Zerolo 12) on siisti ja veikeä hotelli, plussana kattoterassi ja kesäisin uima-allas (maksullinen). Jos olet ajoissa liikkeillä, voit napata huoneen noin 70–80 eurolla.

NH-ketju: NH-ketjun hotelleihin majoitamme yleensä kaikki työpaikkani vieraat, enkä ole kuullut valituksia. NH-hotelleja on ympäri kaupunkia, yhteensä kolmisenkymmentä. Laadukkaita perushotelleja; keskustassa hinnat  noin 100 eurossa.

Jos haluat hyvin keskeisen sijainnin Sol-aukion vierestä etkä tarvitse suurta huonetta, voi Madridin vanhimmaksi hotelliksi tituleerattu Hotel Petit Palace Posada del Peine (Postas 17) olla hyvä valinta. 1600-luvun rakennuksessa on varmasti omanlaista tunnelmaa. Hinnat 100 euron kieppeillä.

Dear Hotel on myös näppärällä paikalla Plaza de Españalla (Gran Vía 80). Tyylikäs boutique-hotelli, panoraamanäkymä terassilta ja uima-allas kaupungin kattojen yllä. Hinnat alkavat noin 120 eurosta.

Aivan ydinkeskustassa kivalla Santa Ana -aukiolla on Me Reina Victoria (Plaza de Santa Ana 14), jonka vahvuuksia ovat sijainnin ohella upea kattoterassi ja loistava ravintola Ana la Santa. Vaikket yöpyisikään täällä, käy silti hotellin terassilla drinkillä ja tsekkaa huikea panoraamanäkymä. Huoneet alkaen noin 150 euroa.

Hotelleja hieman keskustan ulkopuolella

Vähän keskustan pohjoispuolella on Apartamentos Juan Bravo (Calle de Juan Bravo 58–60). Asunnoissa on keittiöt ja kesäisin ilmainen uima-allas ja terassi. Viikko on minimiaika; standard-huoneistossa se maksaa 595 euroa.

Jos kaipaat designia ja haluat majoittua hieman ydinkeskustan ulkopuolella, Pritzker-palkittu Silken Puerta América (Avenida de América 41) voi olla sinua varten. Hotellin kaikki 12 kerrosta edustavat eri näkemystä arkkitehtuurista ja taiteesta. Hinnat alkavat vähän yli sadasta eurosta per yö.

Samalla suunnalla design-hotellin kanssa on Abba Madrid Hotel (Avenida de América 32), hyvätasoinen perushotelli, jonka hinnat alkavat noin 60 eurosta.

© Outi Kuoppala

 

Outi Kuoppala

Madridissa kuutisen vuotta asustellut oululainen humanisti, joka työskentelee Suomen Madridin-instituutissa kulttuurituottajana.

Kommentit (1):

Kaisa 22.03.2017 13:08

Hei,

Kiitos loistavasta tekstistä!

Etsimme hotellia pikkulapsiperheelle. Plussaa siitä, että hotellissa tai sen lähistöllä olisi leikkikenttä. Tämä on sellaista tietoa, jota ei varaussivustoilta löydy, joten olisimme kiitollisia vinkeistä. :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *