Sol & Huertas

Retiron vasemmalle puolelle jää oikea ravintoloiden ja baarien keskittymä: Huertas. Jos nouset kohti Sol-aukiota Pradon museolta, istahda vaikka La Platerían terassille (C/Moratín 49), kävele Calle de Las Huertas -katua ja nappaa kuva Calle de Jesús -poikkikadun kyltistä. Jos tykkäät jatsista, tsekkaa Café Populartin tarjonta (nro 22). Plaza de Santa Analla on paljon ravintoloita ja niiden kivoja terasseja. Brown Bear Bakery (C/León 10) tarjoilee viikonloppuisin klo 11–16 brunsseja New Yorkin tyyliin. Alueella on paljon pieniä antiikkikauppoja ja aurinkoisina viikonloppuina myös kaduilla näkee myytävän käsitöitä.

Sol-aukiolla on Madridin tunnuspatsas: karhu ja madroño-puu. Maamerkkejä ovat myös Tío Pepen (sherry) valomainos, jonka bongaa kattoja katselemalla, sekä tietenkin Casa de Correosin kellotorni. Tämä on se kello, joka vuoden vaihtuessa kilkkaa 12 kertaa. Jokaisella kellonlyömällä espanjalaiset popsivat yhden viinirypäleen; jos ne saa syötyä kellon tahdissa, tulee uudesta vuodesta menestyksekäs.

Sol-aukion lähellä on Plaza Mayor, jonka juuret johtavat aina keskiajalle saakka. Nykyään Plaza Mayor on turistinähtävyys eli täynnä ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja kaupustelijoita.  Siellä on myös hintavia asuntoja, joista buhardillat eli ullakkohuoneistot lienevät halutuimpia.

Solin ja Operan väliin jää Calle del Arenal, jolla on paljon erilaisia kauppoja. Arenalin poikkikaduista kannattaa huomioida pikkuruinen Pasadizo de San Ginés, jolla sijaitsee Chocolatería San Ginés. Kyseessä on kenties kaupungin suosituin chocolatería, joka on tarjoillut sulaan suklaaseen dipattavia churroja jo vuodesta 1894.

Vinkki: Bongaa Solilta tai Plaza Mayorilta ylipainoinen Spider-Man ja nappaa kuva hänen kanssaan. El Spider-Man gordo (läski) on pieni kuuluisuus Madridissa.

© Outi Kuoppala

 

Outi Kuoppala

Madridissa kuutisen vuotta asustellut oululainen humanisti, joka työskentelee Suomen Madridin-instituutissa kulttuurituottajana.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *