Chueca & Salesas

Chueca

Chueca on Madridin gay-kaupunginosa, jossa syö, juo ja shoppaa hyvin. Suurin katu on Hortaleza, jolta löytyy niin gluteenittomia leivoksia kuin seksileluja; sitä kannattaa kävellä ainakin jonkin matkaa. Hortalezan alkupäässä ihan Gran Vían lähellä on C/Reina, jossa on monta kivaa ravintolaa ja baaria. Suosittelen Del Diego -baaria (nro 12), jossa on vanhan ajan havinaa ja herrasmiestarjoilijat tuntevat cocktailinsa. Samalla kadulla (nro 41) on tunnetun espanjalaisen kokin, Chicoten (paikallinen Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula -kokki), japanilaisvaikutteinen Yakitoro-ravintola, missä maukkaat annokset paistuvat hiilellä. Maista pollo crujiente con salsa agridulce eli rapeaa kanaa hapanimeläkastikkeessa sekä minttusalaattia. Viikonlopuksi pitää tehdä varaus jo viikkoja ennen; arki-iltana päässee varaamattakin, jos tulee heti puoli kahdeksan aikaan ja lupaa syödä vitkuttelematta.

C/Augusto Figueroaa kutsun “kenkäkaduksi”, sillä se on täynnä kenkäputiikkeja. Samaisella kadulla (nro 24) on myös Mercado de San Antón -markkinahalli, missä on kiva kattoterassi, sekä hyvin cool Válgame Dios -baari (nro 43). Ihan kulman takana sijaitsee Chuecan metroasema ja aukio, missä on terasseja ja mm. Salvador Bachillerin outlet, josta saa mm. matkalaukkuja hyvään hintaan.

Salesas

Chuecan oikealla puolella ja osaksi yläpuolella sijaitsee Salesas, jonka olemassaolosta kuulin itsekin vasta tänä vuonna. Yleensä se kai lasketaan osaksi Chuecaa.  Alue on kihisevää Chuecaa rauhallisempi, siellä on gallerioita, pieniä sisustuskauppoja ja tietenkin siellä saa myös syödäkseen. Tsekkaa esimerkiksi YellowKornerin (C/Belén 2) valokuvat ja Studio di Veronan sisustusihanuudet (C/Pelayo 44). Plaza de Salesasilla on silloin tällöin markkinoita, ja Fernando VI -kadulla kenties maailman kaunein – myös nimeltään – kukkakauppa Margarita se llama mi amor. Samaisella kadulla on hyvä italialainen ravintola Toto e Peppino (nro 29) ja ihastuttava Mama Frambuesa -kahvila (nro 23).

Tätäkin aluetta kannattaa kuljeskella ristiin rastiin kuten Malasañaa: kulman takaa löytyy aina jotain uutta.

Vinkki: Jos haluat shoppailla elektroniikkaa, Calle del Barquillolta löytyy valinnanvaraa.

© Outi Kuoppala

Outi Kuoppala

Madridissa kuutisen vuotta asustellut oululainen humanisti, joka työskentelee Suomen Madridin-instituutissa kulttuurituottajana.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *