Rovaniemen ravintolat ja kahvilat

Rovaniemen keskusta ei ole suuren suuri, mutta siellä on monia viihtyisiä ruokapaikkoja, kahviloita ja baareja, joten nälästä matkailijan ei tarvitse kaupungissa kärsiä. Tässä suosituksia keskustan makuelämyksiin.

Paras streetruoka: Ravintola Roka

Streetbistroksi itseään mainostava Roka on mutkaton, viihtyisä kortteliravintola, josta saa herkullista ruokaa. Listoja on kaksi: Bistro-lista ja Street Food -lista. Suosittu Street Food -lista koostuu Rokan ”sänkkäreistä” eli täytetyistä lämpimistä leivistä. Bistro-listalla on perinteisempiä ruoka-annoksia. Oma suosikkiannokseni on Bistro-listan taivaallinen inkivääri-sitruunarisotto paahdetulla lohella (21,50 euroa). Sen maut vievät kielen mennessään.

Osoite: Ainonkatu 3LH2

Parhaat burgerit: Kauppayhtiö

Persoonallinen Kauppayhtiö on hauskasti ja kekseliäästi sisustettu kahvila, baari, ravintola ja rovaniemeläisten yhteinen olohuone, jossa sloganinsa mukaan ”kaikki on kaupan”. Myynnissä ovat siis myös paikan vintagehuonekalut ja -tavarat. Kahvilan perältä löytyy Hih-hi-vaatekauppa.

Erityisesti Kauppayhtiö tunnetaan burgereistaan. Kasvissyöjä iloitsee tofu-avokadoburgerista (12,50 euroa), jonka pihvi on valmistettu tofusta ja kikherneistä.

Kesällä 2017 Kauppayhtiö laajeni ja laajennusosaan aukesi pizzeria, Pure Pizza, jonka napolilaistyyliset pizzat valmistetaan aidossa italialaisessa puu-uunissa. Pizzoja voi tilata myös Kauppayhtiön puolelle.

Osoite: Valtakatu 24

Parhaat vohvelit: Cafe & Bar 21

Suolaisia ja makeita vohveleita, salaatteja, uuniperunoita ja tapaksia. Niistä on tehty suositun Kaksykkösen ruokalista. Oma suosikkini Kaksykkösen listalta on Sesam Salmon -vohveli (12,90 euroa).

Arkisin lounasaikaan kahvila saattaa olla tupaten täynnä, ja pöydän saaminen voi olla vaikeaa. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjolla on brunssi. Listalta löytyy myös cocktaileja.

Kaksykkösen on perustanut vuonna 2012 rovaniemeläinen Juha Eskelinen kahden muun yrittäjän kanssa.

Osoite: Rovakatu 21

Kaksykkösestä saa sekä suolaisia että makeita vohveleita. (Kuva: Visit Rovaniemi)

Parhaat gluteenittomat ruoat: Café Rovaniemi

Rovaniemen keskustaan avattiin syksyllä 2017 kahvila, joka on erikoistunut gluteenittomiin tuotteisiin. Café Rovaniemen lounaspöytä on runsas ja monipuolinen. Myös vegaani tulee kylläiseksi.

Osoite: Rovakatu 26

Parhaat suklaaherkut: Choco Deli

Jos makeannälkä iskee, suuntaa kulkusi kävelykadun varrella sijaitsevaan Choco Deliin. Vuonna 2012 avattu kahvila-konditoria on maailman pohjoisin suklaapuoti ja perustajansa Jouko Rajasen huolella rakentama suklaataivas. Kaikki suklaat tehdään Choco Delissä käsin. Nam! Myynnissä on myös rovaniemeläisen Arctic Ice Cream Factoryn jäätelöitä.

Osoite: Koskikatu 18

Choco Delistä saa suklaaherkkuja.

Paras Lappi-ravintola: Nili

Nili on Rovaniemen paras ravintola – ainakin jos on uskominen kaupunkilehti Uuden Rovaniemen ravintolaäänestystä. Nili voitti lehden vuonna 2017 tekemän Paras ruokaravintola -äänestyksen ylivoimaisesti. Rovaniemeläisten mielestä Lapin herkkuihin erikoistunut Nili on korkeatasoinen klassikkoravintola, jossa on lämmin tunnelma. Ravintolan annoksissa käytetään paljon paikallisia raaka-aineita.

Osoite: Valtakatu 20

© Liisa Kuittinen

Tripsteri App Lappi banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Liisa Kuittinen

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva toimittaja, joka muutti marraskuun lopussa 2014 Sodankylään Lappiin. Valmistui erä- ja luonto-oppaaksi kesällä 2020. www.liisakuittinen.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *