Rovaniemen parhaat hotellit

Rovaniemen keskustassa on koko joukko hotelleja, ja valinnanvaraa riittää. Tässä viisi erilaista, hyväksi havaittua kohdetta ydinkeskustasta.

Hyvä perushotelli: Arctic City Hotel

Pekankadulla sijaitseva Arctic City Hotel on tasokas keskihintainen hotelli, josta voi saada kahden hengen huoneen parhaimmillaan 80 eurolla. Hinta vaihtelee sesongin mukaan. Aamupala on runsas ja tavanomaista hotelliaamiaista raikkaampi; tunnelma on viihtyisä. Hotelli ei kuulu mihinkään kansainväliseen hotelliketjuun, vaan sen omistaa rovaniemeläinen perheyritys.

Missä: Pekankatu 9

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Paras boutique-hotelli: Arctic Light Hotel

Jos matkabudjettisi sallii, mene City Hotelin sijasta saman omistajan toiseen hotelliin, vuonna 2015 avattuun viiden tähden Arctic Light Hoteliin, jonka aamiaista rovaniemeläiset suitsuttavat. Hotellista on tullut rovaniemeläisten ylpeydenaihe.

Amerikkalainen Travel+Leisure-matkailulehti valitsi Arctic Light Hotelin vuonna 2016 maailman 11. parhaaksi uudeksi hotelliksi. Vanhaan kauppalantaloon rakennettu boutique-hotelli oli lehden Top 50 -listalla ainoa pohjoismainen hotelli ja paras eurooppalainen hotelli.

Missä: Valtakatu 18

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Kodinomaista majoitusta: Hostel Café Koti

Kevättalvella 2017 kaikki matkailutoimittajat ja -bloggarit puhuivat tästä: entisen pankin tiloihin avatusta uudesta hostellista, Hostel Café Kodista. Kodinomainen, skandinaavisesti sisustettu hostelli herätti kävijöissä runsaasti ihastusta. Hostellissa on 23 huonetta ja kolme dormia sekä alakerrassa 50-paikkainen kahvila, jossa myös rovaniemeläiset käyvät lounaalla ja kahvilla. Vahva suositus!

Missä: Valtakatu 21

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostel Café Koti edustaa uutta urbaania Rovaniemeä. (Kuva: Jani Kärppä / Hostel Café Koti)

Kaurismäkeläistä tunnelmaa: Matkustajakoti Outa

Budjettimatkailijan valinta on matkustajakoti Outa Ukkoherrantiellä. Vanhan ajan matkustajakodissa pääset tekemään aikamatkan 1960- ja 1970-luvuille. Retroa huokuva paikka on remontoitu pieteetillä oman aikakautensa tyyliin. Huoneet ovat persoonallisia ja värikkäitä. Vessat ovat käytävillä.

Missä: Ukkoherrantie 16

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Klassikko: Pohjanhovi

Helmikuussa 2017 Rovaniemellä koettiin kulttuuriskandaali: legendaarisen Pohjanhovi-hotellin katolta poistettiin sen ikoninen nimikyltti. Hotellin omistaja Restel halusi korvata sen Cumulus-kyltillä. Rovaniemeläiset olivat kauhuissaan. Lopulta Restel lupasi palauttaa Pohjanhovi-kyltin takaisin. Sittemmin Skandic osti Cumulus-hotellit Resteliltä.

Pohjanhovi on Lapin-matkailun klassinen helmi. Alkuperäinen funkkistyylinen Pohjanhovi rakennettiin jo vuonna 1936, mutta saksalaiset pommittivat sen Lapin sodassa. Nykyinen rakennus nousi vuonna 1947. Siitä tuli Rovaniemen ykköshotelli, jossa myös presidentti Urho Kekkonen yöpyi Lapin-matkoillaan.

Pohjanhovi on tunnettu myös Rovaniemen markkinoilla -elokuvasta (1951) ja kirjailija Jari Tervon Pohjan hovi -romaanista, jonka tapahtumat käynnistyvät hotellista.

Sittemmin Pohjanhovi on menettänyt asemansa Rovaniemen ykköshotellina, mutta käytävillä voi yhä tuntea historian havinaa. Hotellin ravintolasta saa herkullista poronkäristystä.

Missä: Pohjanpuistikko 2

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Kyltti on jälleen Pohjanhovi-hotellin katolla. (Kuva: Liisa Kuittinen)

Lisää hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja Rovaniemeltä ja muualta Lapista löydät Lapin hotellit ja hostellit -sivulta.

© Liisa Kuittinen

Tripsteri App Lappi banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Liisa Kuittinen

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva toimittaja, joka muutti marraskuun lopussa 2014 Sodankylään Lappiin. Valmistui erä- ja luonto-oppaaksi kesällä 2020. www.liisakuittinen.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *