Lapin parhaat hotellit

Minne kannattaa majoittua Lapin-lomalla? Kokosimme yhteen Lapin parhaat hotellit ja muut tunnelmallisimmat ja viihtyisimmät majapaikat, joita suosittelemme Lappiin matkaaville kesä-, ruska- ja hiihtoturisteille.

Listan majoitukset eivät välttämättä ole luksushotelleja perinteisessä mielessä, sillä valinnassa painottuivat tunnelmallisuus, viihtyisyys ja autenttisuus. Suosimme aitoja, paikallisten ihmisten ylläpitämiä hotelleja ja majataloja, joissa on juuri sitä jotakin.

Rovaniemi

Arctic Light Hotel – viiden tähden boutique-hotelli

Arctic Light Hotel on tasokas hotelli Rovaniemen ytimessä. (Kuva: Liisa Kuittinen)

Vuonna 2015 avatusta viiden tähden Arctic Light Hotelista on tullut rovaniemeläisten ylpeydenaihe. Amerikkalainen Travel+Leisure-matkailulehti valitsi sen vuonna 2016 maailman 11. parhaaksi hotelliksi. Vanhaan kauppalantaloon rakennettu tyylikäs boutique-hotelli oli lehden Top 50 -listalla ainoa pohjoismainen hotelli ja paras eurooppalainen hotelli. Rovaniemeläiset käyvät hotellissa aamiaisella.

Valtakatu 18, Rovaniemi

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostel Café Koti – trendikäs, uudenaikainen hostelli

Hostel Café Koti edustaa uutta urbaania Rovaniemeä. (Kuva: Jani Kärppä / Hostel Café Koti)

Entisen pankin tiloihin rakennettu, skandinaavisesti sisustettu hostelli on hurmannut niin rovaniemeläiset kuin ulkomaiset matkailijat. Alakerrassa on 50-paikkainen kahvila, jossa rovaniemeläiset käyvät lounaalla. Koti edustaa uutta, trendikästä ja urbaania Rovaniemeä. Se sopii erityisesti matkailijalle, joka tulee viettämään kaupunkilomaa Rovaniemellä.

Valtakatu 21, Rovaniemi

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Arctic Treehouse Hotel – skandinaavisia luksuspuumajoja

Arctic Treehouse Hotelin sviitit muistuttavat käpylehmiä.

Napapiirillä, yhdeksän kilometriä Rovaniemen keskustasta, sijaitsevassa Arctic Treehouse Hotelissa voi majoittua luksuspuumajoissa, joiden inspiraationlähteenä ovat olleet käpylehmät. Vuonna 2016 valmistuneet puumajat on sisustettu skandinaaviseen tyyliin. Niistä avautuvat näkymät ympäröivään metsään. Yöpyminen tässä hotellissa ei ole mitään halpaa puuhaa. Hotelli onkin erikoisuutta etsivän luksusmatkailijan valinta.

Tarvantie 3, Rovaniemi

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Keski-Lappi

Hotelli Pyhätunturi – upeat näkymät tunturimaisemiin

Hotelli Pyhätunturi sijaitsee ylärinteessä.

Pyhän rinteillä sijaitsevan Hotelli Pyhätunturin ikkunoista avautuu komeat näkymät tunturiluontoon. Hotelli sijaitsee ylärinteessä, Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa. Paikka on upea, ja tunnelma on kohdillaan. Hotelli Pyhätunturi on keskeinen maja- ja tapahtumapaikka myös heinä-elokuun vaihteessa järjestettävän Pyhä Unpluggedin ja helmikuun alussa järjestettävän Bättre Folk i Fjällenin aikaan.

Kultakeronkatu 21, Pelkosenniemi

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lapland Hotels Luostotunturi – sympaattinen hotelli Luostolla

Luosto sijaitsee Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemissa. (Kuva: Ski.fi / Luosto)

Luosto on nukkunut 2000-luvun alun Ruususen unta, mutta nyt Luostolla on uutta nostetta ja pöhinää. Se on sympaattinen, pieni kelokylä, jonka ytimessä hyvällä paikalla sijaitsee Lapland Hotels Luostotunturi. Hotellin ametistikylpylä on pieni ja sieltä puuttuvat lukuisat erikoisaltaat, mutta tunnelmallisessa kylpylässä on mukava käydä pulikoimassa päivän hiihto- tai patikointiretken jälkeen. Laduille ja patikkapoluille on hotellilta lyhyt matka, ja huoneet hauskoine parvineen ovat oikein viihtyisät.

Luostontie 1, Luosto (Sodankylä)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Tunturi-Lappi

Hotelli Pallas – nostalginen erämaahotelli Muoniossa

Hotelli Pallas sijaitsee upeissa maisemissa Pallastuntureilla. (Kuva: Lapland Hotels)

Hirsinen hotelli Pallas valmistui Pallastuntureille sotien jälkeen vuonna 1948. Sen suunnitteli arkkitehti Jouko Ylihannu, joka oli yksi sodanjälkeisen matkailurakentamisen keskeisimmistä arkkitehdeista. Pallaksen vanhan hotellin käytävillä voi tuntea historian havinan. Ympärille levittäytyy Pallaksen upea tunturiluonto. Nykyään hotelli kuuluu Lapland Hotels -ketjuun.

Pallastunturintie 560, Muonio

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

7 Fells Hostel – ihastuttava hostelli Ylläksellä

7 Fells Hostelin on perustanut entinen reppureissaaja. (Kuva: Liisa Kuittinen)

Vuonna 2014 ovensa avannut 7 Fells Hostel on kodikas ja uudenaikainen hostelli, joka on ihastuttanut monet Ylläksen matkailijat. Hostellin on perustanut “entinen reppureissaaja” Tinja Silvennoinen. Hostelli on hänen haaveidensa täyttymys. Erityistä hostellissa on sen viehättävä tunnelma. Hostellissa on sekä dormeja että kahden hengen huoneita. Huoneet on sisustettu persoonallisesti.

Kartanontie 2, Äkäslompolo (Kolari)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotelli Kilpis – vanha matkailuhotelli Kilpisjärven rannalla

Hotelli Kilpis on rakennettu 1950-luvulla. (Kuva: Liisa Kuittinen)

Hotelli Kilpis on entinen Kilpisjärven matkailuhotelli, joka edustaa Hotelli Pallaksen tapaan sodanjälkeisen matkailurakentamisen aikakautta. Vuonna 1953 avattua hotellia pyöritti vuoteen 1997 Suomen Matkailuliitto. Menneiden aikojen matkailuromantiikkaa tihkuvassa Hotelli Kilpiksessä on ehkä hieman nukkavieru tunnelma, mutta hotelli sijaitsee komealla paikalla Kilpisjärven rannalla ja sen ravintolasalissa on tyyliä. Parasta hotellissa on sen päivittäin lämpiävä rantasauna, josta voi pulahtaa raikkaaseen Kilpisjärveen.

Käsivarrentie 14206, Kilpisjärvi (Enontekiö)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Pohjois-Lappi

Hotelli Kultahovi – perheomisteinen matkailuhotelli Inarissa

Hotelli Kultahovia pitävät inarilaiset sisarukset.

Kultahovin historia ulottuu vuoteen 1937, jolloin Suomen Matkailijayhdistys (myöh. Suomen Matkailuliitto) avasi Inariin matkailumajan. Juutuanjoen rannalla sijaitsevassa viehättävässä hotellissa on fine dining -tason laaturavintola, ravintola Aanaar, jonka ruokalistasta vastaa huippukokki, keittiömestari Heikki Nikula. Suomen Gastronomien Seura valitsi Aanaarin vuoden ravintolaksi 2020. Inarinsaamelainen Nikula on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi Loirinuotiolla-ohjelmasta. Hän omistaa hotellin siskonsa Kaisu Nikulan kanssa. Ravintolan ruoka-annokset tehdään pitkälti paikallisista ruoka-aineista.

Saarikoskentie 2, Inari

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Nellimin erähotelli – eksoottinen erähotelli

Ulkomaiset matkailijat tulevat Nellimin erähotelliin bongaamaan revontulia.

Inarilaisten Jouko ja Mari Lappalaisen omistamassa Nellimin erähotellissa on eksotiikka. Hotelli sijaitsee 40 kilometrin päässä Ivalon keskustasta itään lähellä Venäjän rajaa. Sinne ei tule noin vain pistäydyttyä. Inarijärven rannalla sijaitseva hotelli on rakennettu vanhaan kouluun. Talvi on erähotellin pääsesonkia. Kesällä tarjolla on mökkimajoitusta omatoimimatkailijoille.

Nellimintie 4230, Nellim (Inari)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Giellajohka – lämminhenkinen majatalo keskellä ei-mitään

Giellajohka sijaitsee kaukana kaikesta. (Kuva: Liisa Kuittinen)

Rovaniemeläisen Järvelinin perheen pyörittämä Giellajohka sijaitsee Karigasniemelle vievän tien varrella Kaamasen ja Karigasniemen kylien välissä. Molempiin kyliin on noin 30 kilometrin matka. Giellajohkassa erityisen viehättävää on sen lämminhenkinen tunnelma, jonka Järvelinin perhe on onnistunut paikkaan luomaan. Huoneet ovat yksinkertaisia, mutta Giellajohkassa viihtyy. Se sopii matkailijalle, joka etsii majoitusta kaukana kaikesta.

Karigasniementie 2920, Inari

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lomakylä Valle – upealla paikalla Tenojoen rannalla

Lomakylä Valle sijaitsee aivan Suomen pohjoisrajalla.

Lomakylä Valle on saamelaisen Vallen perheen matkailuyritys, jonka mainiosta ravintola Deatnusta aukeaa huikea näkymä Tenojoen maisemiin. Hotelli sijaitsee parin kilometrin päässä Utsjoen kirkonkylältä. Ravintola on erikoistunut saamelaisiin perinneruokiin, joiden teossa hyödynnetään mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita ja luonnosta saatavia raaka-aineita. Lomakylä tarjoaa myös opastettuja retkiä ja aktiviteetteja Utsjoen maisemissa.

Ellintie 25, Utsjoki

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lisää Lapin hotelleja: Lapin majoitus

© Liisa Kuittinen

Liisa Kuittinen

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva toimittaja, joka muutti marraskuun lopussa 2014 Sodankylään Lappiin. Valmistui erä- ja luonto-oppaaksi kesällä 2020. www.liisakuittinen.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *