Mökit ja leirintäalueet – Lappi

Leirintäalueet ja mökkikylät tarjoavat hyvän majoitusvaihtoehdon Lapin matkailijalle. Niitä on ympäri Lappia, ja tarjonta on runsasta. Tässä muutamia hyväksi havaittuja tärppejä eri puolilta Lappia.

Sodankylä: Peurasuvannon lomakylä

Sodankylän pohjoispuolella Sompion Lapin kainalossa sijaitseva Peurasuvanto on perinteikäs mökkikylä Kitisenjoen varrella. Peurasuvantoon on helppo tulla autolla, koska se sijaitsee Nelostien varrella matkalla Sodankylästä Inariin. Sieltä voi tehdä päiväretkiä lähiseutujen erämaihin. Lomakylässä on myös asuntoauto- ja asuntovaunupaikkoja. Niiden hinta on 30 euroa yöltä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Kierinki (Sodankylä): Kieringin lomakylä

Oletko koskaan kuullut Kieringistä? Kierinki on noin 60 kilometrin päässä Sodankylän keskustasta sijaitseva pieni lapinkylä, joka on noussut uuteen kukoistukseen 2010-luvulla. Siellä majoitusta tarjoaa uusittu lomakylä aivan kylän ytimessä perinteisissä lappilaisessa kylämiljöössä. Kieringissä on myös kyläkauppa ja tankkauspiste.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Tripsteri App Lappi banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Suvanto (Pelkosenniemi): Mettiäisen Kelomökit

Jos etsit paikkaa, josta kukaan ei tiedä mitään, suuntaa matkasi Suvantoon, pieneen, syrjässä olevaan kylään Pelkosenniemellä. Mettiäisen kelomökit sijaitsevat Suvannossa Kohkonjärven rannalla luonnonhelmassa. Sinne on hyvä paeta meteliä ja hälinää. Pyhätunturille on matkaa noin 20 kilometriä.

Inarin kirkonkylä: Uruniemi Camping

Upean Inarijärven rannalla sijaitseva Uruniemi Camping tarjoaa majoitus-, caravan- ja leirintäpalveluja. Sijainti on hienolla paikalla kahden kilometrin päässä Inarin keskustasta etelään.

Lemmenjoki (Inari): Lemmenjoen Lumo

Voiko komeampaa paikkaa enää olla? Lemmenjoki Lumo (Lemmenjoki Camping) sijaitsee joen rannalla Lemmenjoen kylässä Njurgulahdessa aivan Lemmenjoen kansallispuiston kupeessa. Tarjolla on edullista majoitusta majatalossa ja leirintäaluemökeissä. Leirintäalueella on paikkoja on asuntoautoille, -vaunuille ja teltoille.

Sevettijärvi: Peuralammen Camping

Kaarina Parpalan pitämä Peuralammen Camping on hyvä majoitusvaihtoehto Sevettijärven seudulla. Kauniilla paikalla Peuralammen rannalla sijaitsevalla leirintäalueella on asuntovaunualueen ja mökkien lisäksi ravintola ja rantasauna. Olen yöpynyt Peuralammen Campingissa kerran marraskuun alussa, kun kaikki muut majapaikat Sevettijärvellä olivat kiinni. Mökkimajoitus oli hyvin yksinkertainen, mutta tunnelmallinen. Ravintolassa pääsi kuulemaan paikallisten poromiesten juttuja.

Hetta (Enontekiö): Hetan Kotakylä

Järven rannalla sijaitseva, 1960-luvulla perustettu Hetan kotakylä on iso lomakeskus, jossa on niin mökkimajoitusta kuin karavaanaripaikkoja. Se sijaitsee tunnetun Hetta-Pallaksen tunnetun tunturivaellusreitin äärellä.

Enontekiö: Ropin Pirtti

Käsivarrentien (valtatie 21) varrella, noin 60 kilometriä ennen Kilpisjärven kylää Ropinsalmella sijaitsee Ropin Pirtti, joka tarjoaa mökkimajoitusta Naimakkajärven rannalla. Alueella voi majoittua myös teltassa, ja asuntoautoille ja -vaunuille on kaksi sähköpaikkaa. Ropin pirtti tunnetaan erityisesti kotitekoisista munkeistaan. Ropin pirtti on perustettu jo vuonna 1965.

© Liisa Kuittinen

Liisa Kuittinen

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva toimittaja, joka muutti marraskuun lopussa 2014 Sodankylään Lappiin. Valmistui erä- ja luonto-oppaaksi kesällä 2020. www.liisakuittinen.com

Kommentit (1):

Tuomas 12.05.2020 12:06

Hei,

Myös Arctic Guesthouse & Igloos Ranualla on käymisen arvoinen paikka ympärivuotisesti.

Majoitusvaihtoehtojen ja ravintolan lisäksi pihapiiristä löytyy mm. perinteikäs järvenrantasauna, suuri pysäköintialue, grillikota, sekä yksityinen ranta, jotka ovat kaikki asiakkaiden vapaassa käytössä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *