Näin otat hauskimmat kuvat Kiinasta

Pidä kamera valmiina, sillä kuvattava tulee Kiinassa aina yllättäen kulman takaa. Se johtuu siitä, että hauskinta turistin on kuvata Kiinassa ihmisiä. Kiinalaisia on tunnetusti valtavasti, mitä voikin mukavasti korostaa omalla “toisteisella” valokuvajasarjalla. Sarjan aiheista esimerkkejä:

Nukkuvat kiinalaiset

Kiinassa on lupa nukkua missä ja milloin vain. Olen nähnyt tyyppien torkkuvan keskellä päivää nurmikolla, kottikärryssä, portailla, lounasravintolan seinää vasten, kaupan tiskin alla (ja varsinkin päällä), toimiston nurkan sängyssä (!). Kiinalaisten torkkumisesta on tehty kokonainen nettisivustokin.

Päiväväsymys levisi maailmalle uutisina Ikean sängyillä nukkumisena. Minäkin kirjoitin siitä, ja selitin miksi kiinalaiset nukkuvat missä vain. Viime kuukausina Ikeasta on tosin tullut (ristiriitaisia) viestejä, että asiakkaita olisi nyt kielletty nukkumasta kaupassa.

Isojen lastien kuljettajat

Polkupyörien perässä lavoilla on jättimäisiä kasoja pahvia ja muovikanistereita matkalla kohti kierrätyskeskuksia. Kuorma-autojen lastit ovat myös pöyristyttävän isoja. Niistä saa hienon kuvasarjan. Tosin Pekingin ydinkeskustassa kuormanrahtaajat ovat vähentyneet, hutongeilla ja kaupungin laitamilla heitä on enemmän.

Kiinalaiset kainalossa

Nähtävyyksillä kiinalaiset hakeutuvat mielellään länsimaalaisen kainaloon, jotta he saavat omaan valokuva-albumiinsa muiston. Minullakin on monia kuvia iloisista kiinalaisista kainalossani, sillä valokuvaavaa miestäni tämä aihe innostaa.

Kiinalaisten puistojumppaa

Puistoissa harrastetaan vaikka minkälaista liikuntaa. Taiji ja tanssiryhmät ovat tavallisimmasta päästä. Yksi kävelee takaperin, toinen pomputtaa vartaloaan puuta vasten, kolmas heiluttaa pitkää metalliköyttä, neljäs seisoo päällään puistonpenkillä, viides lennättää leijaa, kuudes hakkaa käsillään reisiä…

Pekingin bikinit

Pekingiläiset miehet vetävät kesäkuumalla paidan helman kainaloon ja antavat usein hieman pullottavan mahansa näkyä. He hierovat ja taputtelevat vatsaansa tyytyväisenä. Pekingin bikineitä vilisee ravintoloissa, metroissa ja niitä kävelee kaduilla vastaan.

Pekingin maskinaamat

Jos osut Pekingiin talven paksuimpien ilmansaasteiden tai kevään hiekkamyrskyjen aikaan, käännä terveyshaitta taiteelliseksi voitoksi. Kurjimmilla ilmoilla pekingiläisetkin käyttävät maskia naamallaan. Osa maskeista on valkoisia ja tavallisia, mutta monet ovat värikkäitä tai niissä on söpöjä kuvioita. Saattaapa kadulla näkyä oikeita kaasunaamareitakin. Saat mainion kuvasarjan.

! Älä unohda ilmeistä kuva-aihetta: Hassusti englanniksi käännetyt ruokalajit ruokalistoilla (“Bacteria”, “Whatever”, “Beijing Fuck”) ja pieleen menneet kylttikäännökset. Niistä riittää riemua kotiväellekin.

Ja kun nyt kerran tarkkailet valppaasti ympäristöäsi, saat samalla helposti täydet pojot Pekingin bongauspelissä.

Copyright: Mari Manninen


Mari Manninen

Asuin Pekingissä 2013-2016, jolloin tein näitä sivuja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *