Pekingin kivoja hutong-hotelleja

Koska asun Pekingissä omassa asunnossa, en ole yöpynyt monessa hotellissa. Alla olevista suosituksista Mao’er Courtyard B&B:ssä viivyin kerran kuukauden, mutta muita paikkoja olen käynyt vain katsomassa. Ne vaikuttivat siisteiltä ja tunnelmallisilta, mutta esimerkiksi palvelusta en osaa kertoa mitään. Olenkin erityisen kiitollinen kaikista majapaikkoja koskevista kommenteistanne ja vinkeistä hyvistä hutong-hotelleista!

Kaikki mainitut hutong-hostellit ovat kivoissa hutongeissa. Katso myös hutongissa pitkään asuneiden länsimaalaisten kolme hutong-hostellisuositusta.

Mao’er Courtyard B&B

Kodikkaassa majatalossa ei ole kuin muutama huone, ja se on monen englanninkielisen sivuston suosittelema. Peti on siis syytä varata kuukausia ennen, vaikka irtoyö tai kaksi saattaa järjestyä samallekin viikolle. Huoneita on monen hengen sviitistä kylppäreineen yhden hengen huoneeseen, jonka vessa on käytävällä.

Mao’er huonekalut jäljittelevät vanhoja tyylikkäitä kiinalaisia mööbeleitä. Tuntuu siltä, että asuu keisarillisen ajan Kiinassa. Joka paikka puunataan päivittäin kiiltäväksi, mikä on Kiinassa iso plussa. Aamupala on kiinalainen, mutta hyvä. Henkilökunta puhuu englantia sen verran hyvin, että asiat selviävät. He ovat superauttavaisia. Huoneita voi kysellä sähköpostitse osoittesta [email protected]

The Orchid

Orchidilla on kaksikin fiiniä B&B-paikkaa. Tämä kertoo Baochao-hutongin kohteesta. Se on kapeaakin kapeamman kujan päässä.

Omaperäiset huoneet ovat valoisia ja ilmavasti sisustettuja. Orchidin kattoravintola on kuuluisa brunssistaan ja sieltä on kivat näkymät.

Katso tästä ajantasaiset päivähinnat ja varaa huone.

Beijing Double Happiness Courtyard Hotel

Suositelluista majapaikoista isoin. Huoneet eivät ole yhtä omaperäisiä kuin Mao’erissa ja Orchidissa, mutta silti hyviä, kalusteiltaan ja sisustukseltaan hyvin kiinalaisia.

Hotelli on hutong-kujalla, jota turismi ei ole vielä päässyt paljoa muokkaamaan. Niinpä majapaikan ympäristössä on paljon tavallista kiinalaista elämää ja turistia katsotaan yhä uteliaasti.

Katso tästä ajantasaiset hinnat ja varaa huone.

Copyright: Mari Manninen

 

Mari Manninen

Asuin Pekingissä 2013-2016, jolloin tein näitä sivuja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *