Miten saan Facebookin näkymään Kiinassa?

Huom! Tripsterin Peking-opasta ei tällä hetkellä päivitetä. Kaikkia tässä oppaassa mainittuja kohteita ei välttämättä enää ole olemassa. 

Kiina blokkaa Facebookin, Twitterin, Instagramin, G-Mailin ja lukemattomia uutissaitteja netissä. Kiinassa et siis pääse näille sivuille — paitsi joskus yhtäkkiä hetkittäin. Jos haluat sivustoilla kumminkin vierailla, osta jo Suomessa läppäriisi/kännykkääsi VPN. Kiinassa se on vaikeampaa, sillä kunnon VPN:n ostaminen tapahtuu sellaisilta nettisivuilta, jotka Kiina usein on blokannut.

VPN on virtuaalinen “avain” joka ohjaa nettiliikenteesi Kiinan nettipalomuurin läpi. Sen avulla voit selailla ihan mitä sivuja haluat ja vaikka päivittää Facebookiasi. Ainakin periaatteessa. Kiina nimittäin blokkaa myös VPN:ien toimintaa kovasti. Siksi onkin vaikea sanoa, mikä lukuisista VPN:stä kannattaa ostaa. Esimerkiksi VPN nimeltä Astrill Stealth oli todella hyvä, mutta tällä haavaa huhtikuun alussa 2016 se ei toimikaan. Kannattaa googlata sanoilla VPN ja China ja katsoa mitä kaikkea vaihtoehtoja löytyy.

Jos lähetät minulle sähköpostia marinkotimeiliATgmail.com ennen Pekingiin tuloasi, voin kertoa sähköpostitse, mikä VPN juuri silloin näyttää toimivan. Kunhan vain lupaat, että et mainitse missään somessa, mikä VPN pelittää! Kiina nimittäin tsekkaa some-keskusteluja ja somessa kehutut VPN:t tahtovat joutua blokkauslistalle.

Copyright Mari Manninen

Mari Manninen

Asuin Pekingissä 2013-2016, jolloin tein näitä sivuja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *