Pärjääkö Pekingissä englannilla? (+ 4 sanaa kiinaksi)

Koko ajan enemmän, mutta silti aika harvoin. Ota kielitaidottomuus hauskana haasteena – säästät hermojasi! Käytä mielikuvitustasi ja näyttele. Osoita ravintolassa muiden pöydistä, mitä tahdot syödä. Kirjoituta hotellissasi lapuille tärkeitä viestejä tarjoilijoille ja taksikuskeille.

Opettele neljä sanaa kiinaksi: Ni hao (niihao) eli päivää. Xiexie (siesie) eli kiitos. Zhege (tsögö) eli tämä (osoita samalla sormella mitä haluat). Xishoujian (sishoujien) eli vessa. Jos unohdat vessa-sanan, näyttele käsienpesemistä. Opettele kiinalaiset sormimerkit numeroille.

Copyright: Mari Manninen

Mari Manninen

Asuin Pekingissä 2013-2016, jolloin tein näitä sivuja.

Kommentit (1):

Katja 14.06.2015 07:31

Sori, pikkujuttu mutta xishoujian -> sishoutsien ehkä ennemminkin? Muuten loistavat vinkit ja kyllä noilla pärjää! Numerot osaamalla ja kysymällä "Duo shao qian" (duo shao tsien) eli paljonko maksaa saa jo hieman alennusta turistihintoihin marketeilla. Esim. "Zhege duo shao qian?"

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
marimanninen 20.06.2015 09:04

Hei Katja! Sorry, kun vastaus viipyi, olin Kiinan takamailla reissussa :) Olet aivan oikeassa, suomeksi vessan ääntämisohje on parempi sishoutsien. Kiitos korjauksesta! Toivottavasti jaksat lukea muitakin osioita, ja jos löydät niistä parannettavaa, niin kerro ihmeessä. Toivon kovasti, että Kiinan-tuntijat auttavat petraamaan tätä opasta. T: Mari Manninen

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *