Miten ajan metrolla?

Pekingin metro on helppo ja ihana. Verkosto kattaa kaupunkia jo erittäin hyvin. Muutamat asemat ja pari linjaa ovat tukossa aamu- ja iltaruuhkan huippuhetkinä, mutta muulloin metrolla pääsee nopeasti, eikä tarvitse pelätä ruuhkaan juuttumista kuten taksissa.

Metrossa linjat on merkitty numeroin ja värein. Laiturilla kerrotaan mihin suuntaan metro on menossa (pääteasema ja/tai seuraava asema), myös länsimaisin kirjaimin. Metron uloskäynnit kerrotaan ilmansuunnittain, joten päättele kartasta, missä ilmansuunnassa määränpääsi on. (Muista kuitenkin, että vaikka kartalla metroasemat näyttävät olevan lähes vierekkäin, oikeasti niiden välillä on pitkähkö kävelymatka.)

Metroasemalla kannattaa ostaa lippuluukulta 30 yuanin metrokortin, jolle voi sitten ladata rahaa. (30 yuania on pantti, mutta kortti lunastetaan takaisin vain jos muistat säilyttää ostokuitin.) Matka maksaa 3—7 yuania etäisyydestä riippuen ja raha piippautetaan metroaseman portilla. Kortti käy myös busseissa. Yksittäisten lippujen ostaminen on työläämpää.

Mari Manninen

Asuin Pekingissä 2013-2016, jolloin tein näitä sivuja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *