Pekingin parhaat kahvilat

Pekingissä on paljon Starbuckseja ja muita ketjukahviloita, mutta tunnelmaltaan persoonallisia, hyviä tuotteita tarjoilevia kahviloita on yhä vähän. Onneksi niitä sentään on koko ajan enemmän.

Zarah

Ykkönen Pekingin kahvilaskenessä on rento ja siisti Zarah pitkine aamiaislistoineen. Sielläkin palvelu on välillä laiskaa. Zarahissa saa kunnon croissanteja, juustoja, leikkeleitä, erinomaista tuorepuristettua mehua, mysliä, jugurttia ja muuta mitä koti-ikävissään kaipaa. Pöydissä istuu tietokoneen ääressä hyvätuloisia nuoria aikuisia tuntitolkulla, joten pöytää voi joutua odottamaan.

Osoite: 46 Gulou Dongdajie, Dongcheng 鼓楼东大街46号

 www.cafezarah.com

Moka Bros

Kahvi, tuorepuristetut mehut ja kaikki syötävä ovat Moka Brosissa kohdillaan. Ainut ongelma on liian kovalla pauhaava musiikki. Ehkäpä suosittu kahvila-ravintola haluaa välttää yhden kupin ääressä puoli päivää hengailevia tietokoneen räplääjiä?

Osoite: Nali Patio G/F NO.81 Sanlitun Beilu, Chaoyang 朝阳区 三里屯北路81号 那里花园一楼 (linkin takaa löydät myös kahvilan pari uudempaan pistettä)

 mokabros.com

Spoonful of Sugar

Vanhaan tehdasrakennukseen keskelle hutongeja rakennettu viehättävä kahvila. Pekingin trendikkäin (tai toiseksi trendikkäin Soloist Coffee Co:n jälkeen, mausta riippuen) hengailupaikka. Kattoterassilla kasvaa yrttejä, sisätiloissa saa syötäväkseen luomuruokaa ja -naposteltavaa. Kahvilasta on kiittäminen Dazhalanin hutongeissa vuosittain näkyvää Pekingin Design Weekia, josta Spoonful of Sugarin tarina sai alkunsa.

Osoite: Tieshu xiejie 59 市西城区大栅栏铁树抖街59号

spoonfulofsugar.cn

Soloist Coffee Co.

Soloistin tarina on samanlainen kuin Spoonful of Sugarin: Pekingin Design Weekia varten vanhaan painotaloon perustettu kahvila sai jäädä. Hyvien näköalojen kattoterassilla ja trendikkäissä sisätiloissa hengailee luultavasti Pekingin hipsterein väki. Tosin näillä hipstereillä täytyy olla rahaa, sillä tämäkin kahvila on kallis. Kahvinteko on täällä taidetta fiinein laittein ja näyttävin liikkein, joten se myös kestää. Viimeksi odotin kupillistani yli vartin.

Osoite: Yangmeizhu xiejie 39 杨梅竹斜街39号

Mari Manninen

Asuin Pekingissä 2013-2016, jolloin tein näitä sivuja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *