Pekingin parhaat baarit

Tällä sivulla kerrotaan alennuksista joihinkin ravintoloihin ja baareihin Tripsterin lukijoille. Ravintolat ja baarit on valittu tälle sivustolle sen takia, että ne ovat mielestäni hyviä paikkoja. Vasta valinnan jälkeen paikkojen omistajilta on kysytty, tahtovatko he antaa alennusta.

Pekingiläisten juopottelusta olen kirjoittanut myös bloggauksen.

Hidden House

Pekingin tyylikkäimmässä baarissa on ihania cocktaileja ja hienoja viskejä. Baarihuone on pieni ja tunnelmallinen. Tiedän tuttuja, jotka sopivat tänne ensitreffejä. Hidden Housen hinnat ovat toki korkeat. Ja ennen kuin piilobaariin pääsee sisälle, pitää keksiä, missä ovi lymyää… Mene ensin pienen ulkoterassin läpi, nouse portaat, astu ulko-ovesta sisään ja voit aloittaa baarin oven etsinnän.

Osoite: 39 Xindong Lu, Chaoyang 朝阳区新东路39号楼

Maomaochong

Paras baari kesäiseen Peking-tunnelmointiin. Seinällinen ikkunoita aukeaa suoraan hutong-kujalle. Erinomaisia cocktaileja on viritelty tuoreilla hedelmillä ja ylpeydellä. Pitsakin on Pekingin mittapuulla oikein maukasta. Kun Maomaochongin omistaja näki, että baari on tässä Tripsterin listauksessa, hän lupasi 10 prosentin alennuksen kaikista tuotteistaan Suomen kansalaisille. Huom! Alennuksen saa vain näyttämällä Suomen passia — muut henkkarit ja muiden maiden passit eivät kelpaa.

Osoite: 12 Banchang Hutong, Dongcheng 东城区交道口南大街板厂胡同12号

Amilal

Amilal on piilotettu pikkiriikkiselle kujalle (kyltti näkyy Gulou Dongdajielle julkisten käymälöiden viereltä). Siellä on yleensä vähän asiakkaita, mutta usein kissa tai kaksi, jotka tunkevat syliin. Baari on remontoitu vanhaan hutong-asuntoon perinteitä kunnioittaen. Amilal on mainio paikka ottaa kalja tai kaksi kaikessa rauhassa.

Osoite: 48 Shoubi Hutong (kuja 66 Gulou Dongdajien kohdalla), Dongcheng 东城区鼓楼东大街66号东南侧寿比胡同48号院内

Maibar

Maibar on viikonloppuisin täynnä. Hutongin pieni baari tarjoaa länsimaisia oluita ja mainioita cocktaileja, joiden teko kestää pitkään. Täällä voi tuijotella nuoria pekingiläisiä, jotka käyvät porukalla ulkona. Miinusta löyhkäävästä vessasta, jonka ödöör välillä leviää baarinkin puolelle.

Osoite: 40 Beiluogu Xiang, Dongcheng 东城区 北锣鼓巷40号

Cuju

Cuju on viehättävän pieni ja outokin baari keskellä rauhallisia hutongeja. Siellä tarjoillaan makoisaa marokolaista ruokaa ja järjetön määrän erilaisia rommeja. Samalla se on sporttibaari (tosin minun käyntikerroillani telkkarit ovat olleet kiinni). Suomalaiselle turistille jännittävimpiä ovat kiinalaisesta kirkkaasta viinasta eli baijiusta tehdyt cocktailit. Baijiu on niin erikoisen makuista, ettei moni turisti siitä pidä. Cocktailit helpottavat tutustumista. Ja tutustua kannattaa, sillä baijiu on merkittävä osa kiinalaista ruoka- ja juomakulttuuria.

Cujussa Tripsterin lukijoita hemmotellaan: Näytä tätä sivua joko älypuhelimen ruudulta tai printattuna ja saat shotin kaupanpäälle ostaessasi ruokaa tai jonkun juoman.

Osoite: Xiguan Hutong 28

http://cujubeijing.com

Great Leap Brewing

Pekingin suosikkibaarini on yhä se, jonka ensimmäiseksi löysin. Doujiao Hutongin hutongasunnon kirjastohuoneeseen rakennettu baari leviää keväästä syksyyn muurien ympäröimälle sisäpihalle, jonka muhkuraiselta kamaralta kasvaa iso puu. Great Leap myy itse tekemiään oluita, joita voi myös ostaa pienissä laseissa maistinlaudalla. Pekingissä on paljon pienpanimoiden ravintoloita, mutta minusta Great Leap on paras.

Great Leapin toinen, uudempi ravintola on Sanlitunin vieressä. Se on fiinimpi oluthuone, josta saa myös kaupungin parhaita hampurilaisia. Kolmannessa, uusimmassa on oikein mainiota pitsaa.

Osoitteet: 6 Doujiao Hutong, Dongcheng 东城区 豆角胡同6号 (vaikea löytää, katso kartta baarin netistä)

fiinimpi oluthuone: 12 Xinzhong Jie, off Chunxiu Lu, Dongzhimen, Dongcheng 东城区东直门新中街乙12号, 近春秀路  www.greatleapbrewing.com

Copyright: Mari Manninen

Mari Manninen

Asuin Pekingissä 2013-2016, jolloin tein näitä sivuja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *